Metin Kaçan intihar mı etti?

Metin Kaçan intihar mı etti?
Taksici, sohbet sırasında müşterisinin kendisine, yazar Metin Kaçan olduğunu ve Üsküdar'daki evine gideceğini söylediğini kaydetti.

 Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çengelköy Polis Merkezi'ne gelen bir taksi şoförü, 5 Ocak Cumartesi günü saat 22.00 sıralarında Esenler'de aracına müşteri olarak binen bir kişinin Üsküdar'a gitmek istediğini söylediğini anlattı.



Boğaziçi Köprüsü'ne girdikten sonra fotoğraf çekeceğini söyleyerek yavaşlamasını isteyen müşterinin, cüzdanını araçta bıraktıktan sonra inerek köprüden atladığını anlatan taksicinin, müdahale etme şansı bulamadığını aktardığı belirtildi.

Olayın, Metin Kaçan'ın ailesine bildirildiği ve cüzdanın incelemeye alındığı öğrenildi.

Aile, olayı doğruladı

Metin Kaçan'ın ailesi de olayı doğruladı. Kaçan'ın ağabeyi, karikatürist, yapımcı ve oyuncu Hasan Kaçan'ın asistanı Sebile Yılmaz, Metin Kaçan'ın cumartesi akşamı taksiden inerek köprüden atladığını söyledi.

Taksicinin, olaydan sonra karakola giderek Metin Kaçan'a ait cüzdanı bıraktığını anlatan Yılmaz, taksi şoförünün olaya ilişkin ifade verdiğini kaydetti.

Yılmaz, cüzdandaki Metin Kaçan'a ait kimlikten yola çıkılarak, taksi sürücüsünün araçtaki müşterinin Kaçan olduğunu doğruladığını aktardı.

İhbar geldiğinden beri arama yapıldığını, ancak şu ana kadar bir sonuca ulaşılamadığını vurgulayan Yılmaz, bugün kar yağışı dolayısıyla çalışmalara ara verildiğini, hava şartlarının elverişli olması halinde yarın aramalara devam edilmesinin beklendiğini söyledi.

Kimdir?

Metin Kaçan, 1961 yılında, Kayseri, İncesu’da dünyaya geldi. Ailesi ile beraber, henüz altı aylıkken İstanbul’a taşınan Kaçan, okuldan mezun olmasının ardından, 1988 yılında, çeşitli mizah dergilerine kısa öyküler yazarak yazın dünyasına katıldı.

İlk romanı Ağır Roman, 1990 yılında piyasaya çıktı. Taksim Tarlabaşı’nda, Kolera Mahallesi’nde geçen roman, şehrin günlük karmaşasında ön plana çıkmayan kenar mahalle karakterlerini ağdalı bir dille ve yerel jargona uygun bir şekilde anlatmasıyla kısa sürede büyük bir ilgiyi üzerinde topladı ve en beğenilen suç ve dram kitaplarından birisi olarak Türk Edebiyatı’nda yerini aldı.

1996 yılında, Mustafa Altıoklar yönetmenliğinde sinemaya uyarlanan Ağır Roman. Okan Bayülgen, Müjde Ar, Mustafa Uğurlu ve Savaş Dinçel gibi başarılı oyuncuları kadrosunda barındırdı ve de Altın Portakal Film Festivali’nde, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dallarında ödüle layık görüldü. Ağır Roman, 2003 yılında Fransızca’ya çevrilerek bu ülkede de yayınlandı.

Metin Kaçan, Ağır Roman’ın ardından, tiner ve uçucu madde kullanan sokak çocuklarının yaşamının anlatıldığı İstedikleri Yere Giderler adlı çizgiroman çalışmasına Kemal Aratan ile beraber imza attı. 
Fındık Sekiz adlı ikinci romanı, 1997 yılında Yapı Kredi Yayınları tarafından yayınlanmasından bir yıl sonra Almanca’ya çevrilerek bu ülkede de yayınlanan Kaçan, 9 yazar 9 öykü başlığıyla 
yayınlanan öykü antolojisi Yalancı Öyküler’in kadrosunda da yer aldı.Metin Kaçan, karikatürist, sinema oyuncusu ve de yapımcı Hasan Kaçan’ın kardeşidir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.