Okullar bitti yazlıklara akın başladı

Okullar bitti yazlıklara akın başladı
Aydın’ın Kuşadası İlçesi'nde okulların tatile girmesiyle yazlıklara akın başladı.

Türkiye’nin pekçok yerinden aileler Kuşadası’ndaki yazlıklarının kapılarını açtı ve sahiller de kalabalık görüntülerine büründü.

Yazlıklarıyla ünlü Kuşadası, okulların kapanmasıyla hareketli günlere kavuştu. Çocukların karne almasını fırsat bilen aileler, yazlıklarına gelerek sezonu açmaya başladı. Üniversite sınavlarının da tamamlanması ardından yazlıkların tamamen dolması bekleniyor. Kış boyunca evde kapalı kalan ve okul-dershane arasında günlerini geçiren çocuklar, plajlarda gönüllerince eğlenmeye başladı. Aynı şekilde turistik tesislerin tamamı da doldu. Dünyaca ünlü su parkları, plajlar ve eğlence mekanları Türk müşterilerin akınına uğradı. Ramazan ayının Ağustos'a denk gelmesi nedeniyle yerli turistlerin tatillerini Haziran ve Temmuz ayında yapmayı tercih ettikleri görüldü.

TURSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, okulların kapanmasıyla otellerdeki doluluk oranının yüzde 100’e yaklaştığını söyledi. Sahillerde bir yığılmanın söz konusu olduğunu belirten İlbahar, şöyle dedi:

"Çoluk-çocuğunu alan sahillere yöneldi. Ramazan ayı öncesi herkes tatilini yapmak istiyor. Ramazan ayına kadar otellerde yer bulmak çok zor artık. Ancak Ağustos ayında bu yoğunluğun düşeceğini düşünüyoruz. Yerli turist, otellerin genel yoğunluğu açısından yüzde 40’ı oluşturuyor. Ağustos ayında Türk müşterilerin çekilmesiyle birlikte otellerde oluşacak boşluklar için turizmciler şimdiden önlem almaya ve yabancılara yönelik promosyonlar uygulamaya başladı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.