Ölüm Yolu Bir Can Daha Aldı!

Ölüm Yolu Bir Can Daha Aldı!
Halk tepkisini dile getirdi Belediye Başkan’ı Akgün ve Mahalle Muhtarları Eylem çağrısı yaptı!
 Ölüm yolu olarak bilinen Büyükçekmece TepecikÇatalca arası yolu can almaya devam ediyor. Yıllardır yapımı süren ve ölüm yolu olarak anılan bu yol bir türlü bitirilmiyor. Ölüm yolunun son kurbanı ise Büyükçekmece Pınartepe Mahalle Muhtarı Özlem Polatı’ın 38 yaşındaki genç eşi Volkan Polat oldu.



Geçtiğimiz Cuma akşamı Tepecik Menekşe  mevkiinde beton mikseri tır ile kafa kafaya yaşanan kaza sonucu hayatını kaybeden iki çocuk babası Volkan Polat, Dün
Büyükçekmece Merkez Camii’nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kavaklı yeni mezarlığına defnedildi. Tır şoförünün yara almadan kurtulduğu ve gözaltına alındığı kaza da Volkan Polat’ın yanında bulunan iş arkadaşı Seçkin Pak ise bacağında meydana gelen kırıklar sonucu Çapa hastanesinde tedavi altına alındı.

 

Akgün, Tek Sorumlu Ulaştırma Bakanlığıdır

Büyükçekmece Çatalca TEM Bağlantı Yolu tek şerit olması nedeniyle sık, sık ölümlü kazalar yaşanıyor. Yapımı yıllardır bitmeyen ve şimdiye kadar 200 can alan ölüm yolu ile ilgili cenaze de bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve mahalle muhtarları ile STK Temsilcileri yaşanan can kayıplarına tepki göstererek eylem çağrısında bulundular.

Akgün, Bu yolun bulunduğu Tepecik de benden önce belediye başkanları da vardı bize bağlandıktan sonra ben gittim orada kamp kurdum imar durumunu ve yolun yapım ihalesini yaptırdım. İş Başladı tekrar durdu. Şimdi niye yapmıyorsunuz dedim tekrar ihale yapacağız dediler. Burası bu şekelde kaldığı müddetçe çok vatandaşımızın canı yanacak çok insanlar kaybedeceğiz.

Ulaştırma bakanlığı ve Karayolları genel müdürlüğünü artık bu canların yanmaması için bol miktar da hem basın hem de sosyal medya üzerinden topa tutmalıyız. Bunu ben yaparsam siyasi derler Halk yaparsa sesini duyurur. Burada yaşanan tembelliktir ve tek sorumlusu ise Ulaştırma bakanlığıdır dedi.




Akgün ve mahalle muhtarları buradaki çalışmaların dörtte üçü bitmiş ve en tehlikeli yer olan dörtte bir yer kalmıştır. Köprüde bitmiş alt yapı da bitmiş sadece yolun tamamlanması kalmış ama tembellik var bu gün kaza oldu yarın da olacaktır bu yol böyle kaldığı müddetçe can almaya devam edecektir sayın bakan bir talimat verse ve niye yapılmıyor diye bölge müdürünü ve genel müdürüne hesabını sorsa bu kazalar yaşanmaz dedi.

Akgün bana İstanbul’dan verilen bilgiye göre ihaleyi alan Mütahhit işi bırakmış yeniden ihale yapılacak yönünde ben yarın Büyükşehir’e gideceğim bölge Milletvekillerimizi de araya sokarak bakanlığa kadar ulaşmaya çalışacağım dedi. Cenazede bulunan mahalle muhtarları ve STK temsilcileri de Akgün’e destek vererek o yolda eylem yapma kararı aldılar önümüzdeki günlerde yolu kapatarak seslerini yetkililere duyurmaya çalışacaklar.



Bu arada ölüm yolu olarak bilinen bu yolda türkücü
de 2011 yılında  yaşanan kaza sonucu hayatını kaybetmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.