Prof. Dr. Orhan Kural ölmeden önce vasiyetini açıklamış

Prof. Dr. Orhan Kural ölmeden önce vasiyetini açıklamış
Prof. Dr. Orhan Kural 70 yaşında corona virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Prof. Kural, ölmeden önce vasiyetini açıkladığı bir video kaydı aldı.


Kural, "Bunu dinliyorsanız, ben bu hayatta değilim artık" diyerek başladığı video kaydında vasiyeti ve cenazesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Videoda, organlarını bağışladığını ifade eden Kural, "Cenazeme kürk diyenler ve avcılar gelmesinler" dedi.

.PROF. DR. ORHAN KURAL KİMDİR?
Corona virüs tedavisi gören Orhan Kural hayatını kaybetti. Orhan Kural kimdir, kaç yaşında?
Corona virüs nedeniyle 28 Kasım'da kaldırıldığı 9 Aralık'tan beri de yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Prof. Dr. Orhan Kural kimdir?
Çevre bilinci ve halk sağlığı alanındaki çalışmaları, kurucusu olduğu Türkiye Gezginler Kulübüyle de öncülüğünü yaptığı gezi kültürüne tutkusu ve maden mühendisliği alanındaki uluslararası akademik çalışmalarıyla tanınan Orhan Kural, 1950'de İstanbul'da doğdu.
Kadıköy Maarif Koleji ve İTÜ Maden Fakültesi mezunu Kural, Mayıs 1973'te burslu okuduğu New York Columbia Üniversitesinden Maden Yüksek Mühendisi, Eylül 1978'de ise doktor unvanı aldı.  İTÜ'de son 9 yılı bölüm başkanı olmak üzere 44 yıl hizmet verdi. Biri İngilizce olmak üzere, kömürle ilgili üç kitabın editörlüğünü yaptı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.