Rus turistlerin kabus gibi 11 ayı

Rus turistlerin kabus gibi 11 ayı
ANTALYA’nın Kemer İlçesi’ne tatile gelen Rus 27 yaşındaki Maria Sautova ve eşi 25 yaşındaki Daniel Sautov çifti ile tatilde tanıştıkları 23 yaşındaki Irina Drobysheva’yı denizde taciz eden İsa Naz ertesi gün ölü bulundu.

Ölümle ilgileri bulunabileceği şüphesiyle yurt dışına çıkış yasağı getirilen Rus turistler, Naz’ın boğularak öldüğüne dair raporun 11 ay sonra gelmesiyle ülkelerine dönebildi.Güvenlik görevlisi Maria Sautova ve bilgisayar uzmanı eşi Daniel Sautov ile uçakta tanıştıkları ve Antalya’nın Kemer İlçesi’nde aynı otelde kaldıkları Irina Drobysheva, 16 Ağustos 2010 tarihinde biralarını alıp, sahilde güneşin doğuşunu izlemek istedi. Bu sırada Kemer’de bir marangozhanede işçi olarak çalışan İsa Naz sahile geldi. Naz, üç Rus turistten işaretle bira istedi. İsa Naz, bira içtikten sonra denize giren iki kadın turistin arkasından çırılçıplak suya girdi. Bunun üzerine eşini uyardığını ve denizden çıkmasını istediğini belirten Daniel Sautov o anları şöyle anlattı:  

"Onlar denizden çıkmak için hareket ettiğinde, adam da onlara doğru hareket etti. Ben de hemen denize girdim. Eşim Maria’yı tutup, suyun içine batırmaya başladı. Maria’yı tuttum ve yukarı çıkartarak nefes almasını sağladım. O adama ’Ne yapıyorsun. Bizden uzak dur’ diye bağırdım. Eşim ve Irina hızla sahile çıktı. Deniz dalgalıydı. Adam bu sefer benim elimi yakalayıp, kendi cinsel organına götürdü. Ben hızla elimi çekerek ona bağırdım. Kısa süre onunla boğuştum ve ben de sahile çıktım. O ise denizde kaldı yüzmeye devam etti. Kaldığımız otele dönüp, adamın bizi tacizde bulunduğunu ve boğmaya çalıştığını anlattım. Şikayetçi olmamız halinde jandarma çağıracaklarını söylediler. Buna gerek olmadığını belirterek odamıza gittik. Ertesi gün ise jandarma o adamın öldüğünü belirtti. Biz denizden çıktığımızda o adam yüzüyordu ama çok sarhoştu."

Ertesi gün İsa Naz’ın cesedinin sahilde bulunması üzerine gözaltına alınan üç Rus turist, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Rus turistlere, Adli Tıp Kurumu’ndan ölüm nedeniyle ilgili kesin rapor gelinceye kadar yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Kalacak yerleri ve paraları olmayan üç turist önce bir pansiyonda, daha sonra ise konsolosluk yardımı ile Antalya’da yerleşik yaşayan bir Rusun evinde kaldı. 11 ay sonra gelen Adli Tıp Kurumu raporunda İsa Naz’ın ’boğulma’ neticesinde öldüğü belirtildi. Bunun üzerine nöbetçi mahkeme Maria Sautova, eşi Daniel Sautov ve Irına Drobysheva’nın yurtdışına çıkış yasağını kaldırdı. Bu kararla 3 Rus, 11 ay sonra uçakla ülkelerine döndü.

Son ana kadar her an havalimanından geri çevrileceklerini zannettiklerini söyleyen Rus turistlerin avukatı Şebnem Ülk, "Burada kaldıkları süre içinde oldukça zor günler geçirdiler. Aylarca kendilerine ne yapılacağını merakla beklediler. O süreç onlar için çok zordu. Son ana kadar, uçağa adımlarını atıncaya kadar her an polis gelip onları uçaktan indirecek zannetmişler" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.