"Sarılmak Beleş"

"Sarılmak Beleş"
Adana'da 5'i kız 6 lise öğrencisi, ellerinde İngilizce ve Türkçe, 'Sarılmak beleş' yazan dövizleri gösterdikleri kişileri kucaklayıp sarıldı, ardından teşekkür etti.

Adana'da liseli kızlar, 'sarılmak beleş' yazılı döviz açıp yoldan geçenlere sarıldı.


Kent merkezindeki Atatürk Caddesi üzerinde bekleyen Seyhan Rotary Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencileri 17 yaşındaki Gamze Gören, Özge Naz Özdemir, Ece Körpınar, Mert Can, Sena Kapkiner ve Eylül Aksoydan, insanların birbirlerine daha sıcak davranması ve iyi ilişkiler kurmasına dikkat çekmek için 1 saat boyunca yaklaşık 300 kişiye sarıldı.

İnsanların birbirine selam dahi vermeyi unuttuğunu söyleyen Gamze Gören, "Biz insanların birbirine selam verdiği günlerin geri gelmesini istiyoruz. Birbirlerine daha sıcak davranmalarını bekliyoruz. Bu yüzden hazırladığımız dövizleri gösterdiğimiz kişilere sarılıp teşekkür ettik" dedi. Öğrencilerin sarılma teklifine bir çok kişi sıcak bakmazken, sarılan kişiler ise öğrencileri kutlayıp teşekkür etti.

100 LİRA VEREN SARILIYOR

Benzer bir olay İngiltere'de yapılmıştı fakat amaç biraz farklıydı.

29 yaşındaki İngiliz Jackie Samuel, 35 pound (100 lira) karşılığında müşterilerine sarılıyor. Cinselliğin ve ya herhangi bir tacizin kesinlikle yasak olduğunu belirten Samuel, sarılmanın manevi bir rahatlık verdiğini söylüyor.

Kendisini eleştirenler olsa da o bunları çok umursamıyor. 29 yaşındaki kadının hem erkek hem de kadın müşterileri olduğu ve haftada ortalama 30 kişiye hizmet verdiği belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.