Sevgi günü renkli geçti...

Sevgi günü renkli geçti...
Büyükçekmece Belediyesi tarafından organize edilen 14 Şubat Sevgi Günü etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Tepecik Nejat Uygur Kültür Merkezi ve Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde eş zamanlı olarak düzenlenen etkinliklerde adeta izdiham yaşan

Aysun ve Ali Kocatepe çiftinin verdiği konser ise Büyükçekmecelilere unutulmaz bir gün yaşattı.

Tepecik ve Büyükçekmece’de 2 ayrı kutlama

14 Şubat Sevgi Günü etkinlikleri ilk olarak Tepecik Nejat Uygur Kültür Merkezi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen konserle başladı. Burada Tepeciklilere hitap eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, içinden geçtiğimiz süreçte en fazla ihtiyaç duyduğumuz şeyin sevgi olduğunun altını çizerek Tepeciklilerin 14 Şubat Sevgi Günü’nü kutladı. Büyükçekmece’nin sevilen sanatçılarından Çılgın Metin’in verdiği konserle devam eden Tepecik’teki etkinliklere katılan bayanlar unutulmaz bir gün yaşadılar. Salona dolduran Tepecikli bayanlara çeşitli hediyeler dağıtan Başkan Akgün, eşi Hatice Akgün ile birlikte Atatürk Kültür Merkezi’ndeki etkinliklerin açılışını gerçekleştirmek üzere buraya geldi.

Dev kalplere ilgi büyük oldu

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki etkinlikler kapsamında ilk olarak İbrahim Çallı Sanat Galerisi’ndeki Ekber Yeşilyurt Atölyesi’nin “Sevginin Dili” konulu resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sonrasında Atatürk Kültür Merkezi önünde sergilenen, Büyükçekmece Halk Akademisi sanatçılarının yapmış olduğu 22 adet sevgiyi sembolize eden dev kalbin yer aldığı plastik sanatlar sergisinin açılışını gerçekleştiren Başkan Akgün,  sergide emeği geçenlere çiçekler vererek birlikte hatıra fotoğraf çektirdi. Dünyadaki ünlülerin aşk mektuplarının sergilendiği sevgi ağacını da ziyaret eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve eşi Hatice Akgün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’a yazmış olduğu mektubu okudular. Başkan Akgün ve eşi Hatice Akgün’ün birbirlerine yazmış oldukları mektuplarında sergilendiği ağacın altında günün anısına birlikte fotoğraf çektirdiler. Büyükçekmece Belediyesi’nin 14 Şubat Sevgi Günü etkinlikleri Atatürk Kültür Merkezi Bedia Muvahhit Salonu’ndaki Aysun ve Ali Kocatepe çiftinin konseriyle devam etti.


Konser öncesinde salonu tıka basa dolduran Büyükçekmecelilere konuşan Başkan Akgün, 14 Şubat Sevgi Günü’nü kutlayarak, “Herkesin gönlünün sevgiyle dolmasını diliyorum. Özellikle bizim kalplerimiz gibi. Bu bizim kalplerimizin gibi insanların kalplerinin büyümesini ama sevgiyle dolarak büyümesini diliyorum. Biz 2 günden beri Büyükçekmece’de sevgi günü ile ilgili aktivitelerimizi devam ettiriyoruz. Halkın bütün katmanlarıyla bir araya geldik” diyerek dünyanın sevgiye çok ihtiyacı olduğunu vurguladı. Mersin’in Tarsus ilçesinde yakılarak öldürülen Özgecan Aslan cinayetini de hatırlatan Başkan Akgün, “Öldürülen üniversite öğrencisi kardeşimiz gibi kardeşlerimizin bu tip olaylara bir daha dünyanın herhangi bir yerinde maruz kalmaması için Allah herkese önce akıl fikir versin, sonra da yüreğini insan sevgisiyle doldursun diye temennide bulunuyorum” dedi. Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından sahne alan Aysun ve Ali Kocatepe çifti söyledikleri aşk şarkılarıyla salonu dolduran Büyükçekmecelilere unutulmaz bir gün yaşattılar.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.