ŞİDDET MAĞDURU KADINLAR İÇİN ELELE VERDİLER

ŞİDDET MAĞDURU KADINLAR İÇİN ELELE VERDİLER
Küçükçekmece Belediyesi ve Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle kadına şiddete karşı geliştirilen “Wo/ Men For Women: Şiddete Karşı Güçlerimizi Birleştiriyoruz” projesi kapsamında Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kadına Şiddet Çalışta

Avrupa Birliği’nin desteğiyle hayata geçirilen projeden yola çıkarak gerçekleştirilen çalıştayda, şiddete maruz kalan kadınlar, kadın sığınma evi çalışanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve akademisyenler bir araya geldi. Çalıştaya Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Güllüçayır da katıldı.

ŞİDDET MAĞDURLARI AKADEMİSYENLERLE BİRARADA

Çalıştayda,  Şehir Üniversitesi akademisyenleri Psikiyatr Prof. Dr. Medaim Yanık, Psikolog Yrd. Doç. Ceren Acartürk ve Sosyolog Yard. Doç. Dr. Fatih Aysan katılımcılara, aile içi şiddet ve psikolojik etkileri, çocuk istismarı, aile içi şiddetin çocuğa etkileri konusunda bilgiler verdi.  Şiddete maruz kalan çok sayıda kadının katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda şiddet mağdurları, alanında uzman akademisyenlerle görüşerek, şiddete nasıl karşı koyulacağı konusunda eğitim aldılar.

“ELELE VERMELİYİZ”

Programa katılan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Güllüçayır’da  kadına yönelik şiddetin;  bir aile sorunu değil, toplumsal bir suç olduğunu belirttiği konuşmasında, yerel otoritelerin ve STK’ların konuyla ilgili elele vermesinin önemine dikkat çekti.

FARKINDALIK ATÖLYELERİ DÜZENLENECEK

12 ay sürecek olan proje çerçevesinde, Küçükçekmece ve Üsküdar’da kadına yönelik şiddetin haritası çıkarılarak, detaylı bir yol haritası izlenmesi planlanıyor. Bu kapsamda STK’larla işbirliği kurularak 100 kadın, 200 kanaat önderi ve 25 kadın sivil toplum kuruluşu için farkındalık atölyeleri düzenlenecek. Seminerler ve eğitim programlarıyla devam edecek proje sonunda rapor haline getirilecek çalışmalar, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Ayşenur İslam’ın da katılımıyla yapılacak toplantıda kamuoyuna duyurulacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.