Şiddetli yağışlara dikkat

Şiddetli yağışlara dikkat
Meteoroloji şiddetli yağış uyarısında bulundu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yağışların, öğle saatlerinden sonra Adıyaman ve Diyarbakır çevreleri ile Şanlıurfa ve Batman'ın kuzey ilçelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, Tunceli, Elazığ ve Bingöl çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiği belirtilirken, su baskını, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Balıkesir, Tekirdağ, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Isparta ve Burdur çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Adıyaman ve Diyarbakır çevreleri ile Şanlıurfa ve Batman'ın kuzey ilçelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, Tunceli, Elazığ ve Bingöl çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Eskişehir ve Mersin çevrelerinde kuvvetli olarak Antalya ve İskenderun Körfezi'nde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

YOĞUN KAR VE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yağışların, öğle saatlerinden sonra Adıyaman ve Diyarbakır çevreleri ile Şanlıurfa ve Batman'ın kuzey ilçelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, Tunceli, Elazığ ve Bingöl çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiği belirtilirken, su baskını, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Açıklama da, rüzgarın, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Eskişehir ve Mersin çevrelerinde kuvvetli, Antalya ve İskenderun Körfezi'nde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA: Parçalı çok bulutlu, doğusu, Balıkesir ve Tekirdağ çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, bölgenin güneydoğusu ile sabah saatlerinde yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzey ve doğu kesimlerinde kuzey kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.
EGE: Parçalı, kuzey ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar ile sabah ilk saatlerde Denizli çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Isparta ve Burdur çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, Batı Akdeniz kıyılarında kuzeybatı, Doğu Akdeniz kıyı kesiminde güneybatı yönlerden kuvvetli, Antalya ve İskenderun Körfezi'nde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin güney ve doğusu ile Eskişehir çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, sabah saatlerinde Bolu ve Düzce çevreleri ile zamanla bölge geneli yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; iç kesimlerde kar, kıyı kesimlerde yağmur şeklinde olması bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olmak üzere, Şırnak ve Iğdır çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Adıyaman, akşam saatlerinden sonra Diyarbakır çevreleri ile Şanlıurfa ve Batman'ın kuzey ilçelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde bölgenin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, öğle saatlerinde bölgenin batısında güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERİN HAVA SICAKLIĞI
BURSA: Çok bulutlu, karla karışık yağmur, yüksekleri yer yer kar yağışlı.(7)
İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmurlu, yüksek kesimleri yer yer karla karışık yağmurlu.(8)
İZMİR: Parçalı bulutlu.(10)
MUĞLA: Parçalı ve az bulutlu.(9)
ADANA: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(14)
ANTALYA: Parçalı yer yer çok bulutlu.(16)
MERSİN: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(16)
ANKARA: Çok bulutlu ve kar yağışlı.(5)
ESKİSEHİR: Çok bulutlu ve kar yağışlı.(3)
KONYA: Çok bulutlu ve kar yağışlı.(5)
TRABZON: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimleri karla karışık yağmurlu.(9)
ERZURUM: Çok bulutlu ve kar yağışlı.(3)
KARS: Çok bulutlu ve kar yağışlı.(3)
MALATYA: Çok bulutlu, yağmurlu zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(7)
DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde yer yer karla karışık yağmurlu.(11)
GAZİANTEP: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı.(9)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.