Silivri’de kayıt dışı gurbetçiler

Silivri’de kayıt dışı gurbetçiler
Silivri Mimarsinan Mahallesi Çiğ Sokakta bulunan inşaat halinde ki 3 katlı binanın zemin katında kalan gurbetçi bir vatandaşın intihar olayı, o binada kalan gurbetçi işçilerin nüfusa kaydı olmadığı gerçeğini de gün yüzüne çıkardı.

Yoksulluk canına kıydırdı başlığıyla gazetemizde yayınlanan haberin ardından Silivri’de acı bir gerçek daha gün yüzüne çıktı. Bilindiği üzere önceki gün 51 yaşındaki Rafet Şahin isimli bir vatandaş yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle kaldığı gurbetçi evinde iple kendini asarak intihar etmişti. Şahin’in intiharının ardından aynı evde Şahin gibi birçok kişinin de aynı binada kaldığı öğrenildi. Vatandaşların gurbetçi olarak farklı illerden çalışmak amacıyla Silivri’ye geldiği ve hemen hemen hiçbirinin nüfus müdürlüklerinde kayıtlarının olmadığı ortaya çıktı. Bilindiği üzere Şahin’in de olay günü kimlik tespitinin yapılması için emniyet ekipleri saatlerce uğraşmıştı. Şahin’in ismi üstünden kimlik çıkmadığı için bir arkadaşı tarafından tespit edilmişti.

Sayısız gurbetçi var

Alınan bilgilere göre Silivri’de Nüfus Müdürlüklerine kayıt olmadan ikamet eden sayısız insan var. Çoğu maddi sıkıntılar yaşayan bu vatandaşlar, derme çatma evlerde günlük kiralar karşılığı bir arada kalıyor. İnşaattan bozma evlerde, çoğu yıkık dökük ve tehlikeli binaları bu vatandaşlara kiralayan ev sahipleri için de Silivri Kaymakamlığı dün itibariyle soruşturma başlattı. Alınan bilgilere göre ev sahipleri bu kiracıların isimlerini muhtarlıklara yada nüfus müdürlüklerine bildirmedikleri iddia ediliyor.

Mahalle sakinleri de rahatsız

Bu durumdan defalarca kes rahatsız olduklarını yetkililere söyleyen çevredeki vatandaşlar durumdan şikayetçi. Evlere kimin girip çıktığının belli olmadığı söyleyen mahalle sakinleri “Her gün başka biri giriyor, çeşit çeşit insan görüyoruz. Zararsız olabilirler ama biz tedirginiz” diyerek yetkilileri bir kez daha göreve davet etti. Rafet Şahin isimli vatandaşın hayatını kaybettiği evin ise yeşil alan bölgesinde kaldığı iddia edildi. Diğer taraftan da bu şekilde gurbetçi vatandaşların barındığı kaç tane ev ve bu evlerde kalanların nüfusa kayıtlı olup olmadıkları da merak konusu.

Haber: Fatma Sarıbıyık

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.