Siyanürde bir iş var

Siyanürde bir iş var
Kütahya’da geçen ay siyanürlü su barajında çökme oluşan Eti Gümü AŞ’ye ait tesisler, zehirlenme vakalarıyla yeniden gündeme geldi.

Eti Gümüş, olayın sabotaj olduğunu iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri de, tesislerdeki zehirlenme vakalarının sabotaj olduğu yönünde ciddi şüpheler bulunduğunu söylediler. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Murat Taşdemir ise, köylülerin, “Olayın arazileri, ucuza kapatmak isteyen kişilerin girişimi” olduğu yönünde iddiaları bulunduğunu bildirdi. Taşdemir Hürriyet’e şunları söyledi: “Sular iki ay önce su barajında çökme oluşmasıyla kesilmişti. Şimdi yetkililer vananın tekrar açıldığı söylüyor. ‘Bu nasıl bir vana? Herkesin ulaşabileceği bir yerde mi?’ gibi yanıtlanması gereken sorular var. Bu işte bir iş var. Ne oldu da suya siyanür karıştı, bunun araştırılması gerekiyor.”

7 kişi hastanede

DULKADİR Köyü’nde sudan zehirlendiği ileri sürülen kişilerin sayısı 7’ye çıktı. Kendisi hastanede tedavi altında bulunan, dün de oğulları Veli ve Fatih ile yakınları Muzaffer Sözer hastaneye kaldırılan Mehmet Sözer, “Bize zehirlenip zehirlenmediğimiz konusunda bir açıklama yapmıyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.