‘Sorunları çözmek için iletişim şart’

‘Sorunları çözmek için iletişim şart’
Başakşehir Söyleşileri’nde uzman konuklarla katılımcılarını bilgilendirmeye devam ediyor.
Psikolog Şeyda Betül Kılıç, Şahintepe Bilgievi’nde düzenlenen ‘Evlilikte İletişim Mucizesi’ isimli söyleşiye konuk oldu.
 
Mutluluğu paylaşmak için de sorunları çözmek için de iletişime ihtiyacımız var diyen Kılıç; “Aynı evde yaşayan eşler problemlerine farklı bakıyor. Birbirlerinden bağımsız şekilde yaklaşıyorlar soruna. Çoğu konuşma kavga ya da öfkeyle bitiyorsa iletişim giderek azalıyor demektir. Sonrasında tartışmadan kaçınmak için taraflardan biri susmayı tercih ediyor. Sorunları çözmek için eşimizle konuşabiliyor, konuşmayı tartışmadan sürdürebiliyor olmamız lazım.”dedi.
 
Evlilikleri bitiren eşimizi ‘ben’ yapmaya çalışmak
 
Psikolog Kılıç, Eşler arasında iletişim dediğimiz şeyin mucizevî sonuçları nasıl olduğunu anlattı. Kılıç: “Boşanmaların çoğu 2-3 yıl içinde oluyor. Farklılıklar yaşamayı öğrenmemek evliliği bitiren. Eşimizi ben yapmaya çalışmak zaten 3 yılımızı alıyor. Ben sinemaya gitmeyi seviyorsam eşim de sevsin istiyorum. Ona film izlemeyi nasıl sevdireceğim konusunda çaba harcıyorum. Eşimizi dönüştürmeye çalıştığımızda bir süre sonra eşimizden ben buyum değişemem tepkisi alıyoruz. Karşımızdakini değiştirmeye çalışmaktan vazgeçmeliyiz.”dedi.
 
‘Evlilikte her türlü tıkanıklığı iletişimle çözebiliriz’
 
Evlilikte her türlü tıkanıklığı iletişim mucizesiyle çözebiliriz diyen Kılıç, eşler arasında iletişimi bitiren 3 temel nedeni de şöyle sıraladı; İletişimi bitiren 3 temel nedenin başında iletişimden bir yarar sağlayamamak geliyor. Sonu kötü bitecek bir konuşmaya başlamak istemiyor eşler. İkincisi, iletişimin sonundaki beklentinin karşılanamaması. Sonunda uzlaşamayacağını düşündüğünü bir kişiyle konuşmaya gerek duymuyor eşler. Üçüncüsü, akıl okuma. Birbirinin aklından neyi geçtiğini bildiğini düşünüp, davranışlarımızı eşimizin ne düşündüğünü tahmin ederek sergiliyoruz.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.