TEMA gönüllüleri ve Çatalca Belediyesi 320 ağaç dikti

TEMA gönüllüleri ve Çatalca Belediyesi 320 ağaç dikti
Çatalca’nın Bahşayış Mahallesi’nde ağaç dikimi yapıldı. Çatalca Belediyesi ve TEMA Vakfı Çatalca Gönüllüleri işbirliği ile yapılan ağaç dikiminde 10 at kestanesi, 40 erguvan, 50 ardıç, 100 taflan, 50 berberis, 50 ateş dikeni ve 20 tane de smagrad ağacı di
19 Mart 2015 Perşembe günü Bahşayış Mahallesi’nde ağaç dikimi yapıldı. TEMA Vakfı Gönüllüleri Çatalca Temsilcileri Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu Matematik Öğretmeni Serhan Aydemir ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Canan Özcan Bengü ve 25 öğrenci Bahşayış Mahallesi’nde ağaç diktiler. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Fehmi Akyüz, Cengiz Uçar ve Dursun Duran Kaya ile Bahşayış Mahallesi Muhtarı Özcan Öktem’in de katıldığı ağaç dikiminde öğrenciler ağaçları özenle dikti.

ELBASAN MAHALLESİ’NDE AĞAÇLANDIRMA YAPILACAK
TEMA Vakfı Çatalca Temsilcileri tarafından yapılan müracaat sonrasında Çatalca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından tedarik edilen ağaçlar Bahşayış Mahallesi Meydanı ve yan sokaklarına dikildi. Dikim öncesinde Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara çocuklara Çatalca’nın yüzde 65’lik bir alanının orman olduğunu belirterek, ormanların korunması gerektiğini söyledi. Sözlerine, “Elbasan Mahallemizde var olan 65 hektarlık alana ağaçlandırma çalışması yapacağız. Çeşitli ağaçların dikimini ve de özellikle erguvan ağaçlarını bu alana dikeceğiz. Nisan ayında açan erguvanların oluşturduğu görüntü ile bu alanı bir cazibe merkezi yapmak istiyoruz. Bu yılın sonunda Kasım ayı gibi bu projemizi hayata geçireceğiz. Sizler gibi genç gönüllüler ile işbirliği yapmak bizi sevindirmektedir.” dedi.

 
ÖĞRENCİLER KÜREKLERLE VE ELLERİYLE TOPRAK DOLDURDU
Ağaç dikiminde öğrencilerin toprak ile haşır neşir olmasını isteyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, öğrencilere ağaç dikimi hakkında bilgi verdi. Çatalca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de çeşitli aletlerin tedariğini yaparak, öğrencilerin ağaçları dikmesini sağladı. Bazı öğrenciler ise ektikleri ağaçları elleri ile toprakla doldurdu.

Çocukların ağaçları dikmesinin ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da eline kazma ve küreği alarak Muhtar Özcan Öktem ile bir adet erguvanı Bahşayış Meydanı’na dikti. Program öncesinde minik gönüllülere Çatalca Belediyesi tarafından ikram da yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.