Teröristler halkı alışveriş için kullandı

Teröristler halkı alışveriş için kullandı
Genelkurmay Başkanlığı, Hatay'da silahlı teröristlerin, silah zoruyla arkadaşını alıkoydukları bir kişiye para vererek erzak aldırdığını açıkladı.
Dün saat 09.00 sıralarında Hatay'ın Payas İlçesi'nde meydana gelen olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bölücü terör örgütü mensubu silahlı 3 terörist tarafından, Hatay Payas İlçesi Sincan Mahallesi Seydihan Yaylası'na hayvanlarını kontrole giden 2 vatandaştan biri alıkonularak, diğerine 500 lira para ile erzak ve muhtelif malzeme listesi verilmiştir. Söz konusu vatandaş, listedeki erzak ve malzemeleri temin ederek, aynı gün saat 11.30 sıralarında, bölücü terör örgütü mensuplarına teslim etmiştir. Olay, bahse konu vatandaşların 04 Nisan 2015 tarihinde saat 15.30'da, Payas İlçe Jandarma Komutanlığı'na müracaatı ile öğrenilmiştir. Olayla ilgili olarak, adli tahkikat başlatılmıştır."

SURİYE SINIRDA BİR ALMAN YAKALANDI
Açıklamada ayrıca, aynı gün içerisinde sınırlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalanan ve ele geçirilen malzemelerle ilgili olarak da şu bilgilere yer verildi:

"Gün içerisinde Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 77 Suriye uyruklu şahıs ve 2 Türk vatandaşı yakalanmıştır. Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 19 Suriye, 1 Almanya uyruklu şahıs ve 7 Türk vatandaşı yakalanmıştır. Ayrıca hudut hattında 2 bin 685 karton sigara, 2 bin 228 kilo muhtelif gıda maddesi, 5 tabanca, 8 tabanca şarjörü, 370 kozmetik malzeme ile 44 büyükbaş/küçükbaş hayvan ele geçirilmiştir. Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 1 Suriye ve 1 Fas uyruklu şahıs yakalanmıştır. Türkiye'den Bulgaristan'a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 12 Suriye uyruklu şahıs yakalanmıştır. Gün içerisinde, kara hudutlarımızda yasa dışı geçiş teşebbüsü esnasında toplam 120 şahıs yakalanmıştır. Ayrıca, Jandarma Genel Komutanlığı unsurları tarafından Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan toplam 80 kişi yakalanmıştır."

HATAY, (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.