Tiyatrocu Murat Aslan’ın acı günü

Tiyatrocu Murat Aslan’ın acı günü
Tiyatro ve Sinema oyuncusu Murat Aslan’ın babası Fevzi Aslan, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) sonucu hayatını kaybetti. 4 Çocuk babası Fevzi Aslan, dün Esenyurt’ta düzenlenen cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlan

Yaklaşık iki haftadan bu yana Esenyurt Devlet Hastanesi’nde KOAH tedavisi gören Fevzi Aslan, bir süredir de yoğun bakım ünitesinde hayata tutunmaya çalışıyordu. 4 çocuk babası olan Aslan, 9 Ocak Çarşamba günü hayata gözlerini yumdu. Vefatıyla sevenlerini gözyaşlarına boğan Aslan 58 yaşında idi.

Esenyurt’tan uğurlandı
Ardahan-Çıldır doğumlu Fevzi Aslan, 10 Ocak Perşembe günü Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’ndaki Merkez Camii’nde ikindi namazına müteakip düzenlenen cenaze töreninin ardından Esenyurt Gülbahçe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Oyuncu arkadaşları Murat Aslan’ı yalnız bırakmadı
Babasının ölümüyle büyük bir üzüntü yaşayan tiyatro ve sinema oyuncusu Murat Aslan, cenaze töreninde oldukça bitkin bir haldeydi. Babasının tabutuna başını koyup ağlayan Aslan, acı gününde oyuncu arkadaşları tarafından teselli edildi. Cenaze törenine Murat Aslan’ın oyuncu arkadaşlarının yanı sıra Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Mürşit Işık, Ardahan Kültür Evi yöneticileri Gürhan Şimşek, Mustafa Şimşir, Güven Avşar, Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Murat Aydın, CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Uğur Dağ, CHP İstanbul Gençlik Kolları Saymanı Kayhan Kaplan, İşadamı Mekki Yolcu ve Aslan Ailesi’nin dost ve akrabaları katıldı.

Cami önündeki “kar” tepki çekti
Merkez Camii’ndeki cenaze namazının kılınacağı bölümün karla kaplı olması cenaze törenine katılanların tepkisini çekti. Ellerine kürekler alan Murat Aslan’ın arkadaşları, buz kalıpları haline dönüşmüş kar kitlesini kendi elleriyle temizlerken, durum telefonla Esenyurt Belediyesi’ne bildirildi. Bir süre sonra Esenyurt Belediyesi’ne bağlı temizlik görevlileri de kar temizleme çalışmasına katıldı.

Taşeron sistemi’nin acı gerçeği!
Bu arada cami önündeki kar tabakasını temizlemek için gelen temizlik işçileri arasında yaşları 60-70 civarında olan yaşlı insanların olması dikkat çekti. Emeklilik çağındaki insanların, “Taşeron” firmalar aracılığıyla oldukça düşük ücretler karşılığında sokaklarda temizlik işçiliği yapıyor olması; ağır “emek sömürüsünü”, ülke insanının içinde bulunduğu ekonomik koşulları ve çaresizliğini gözler önüne seren çarpıcı bir fotoğraf karesi oluşturdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.