Türkiye'nin en büyük adasına ilk uçak seferi

Türkiye'nin en büyük adasına ilk uçak seferi
ÇANAKKALE’de Gökçeada-İstanbul arasında haftanın 2 günü karşılıklı uçak seferleri başladı. Böylece 21 Temmuz itibarı ile her hafta Perşembe-Cumartesi günleri karşılıklı olarak şu anki fiyatlara göre, 89 lira ile 149 lira arasında değişen fiyatlarla seyaha

Türkiye’nin en büyük adası Gökçeada’da 88 milyon TL’ye malolan ve geçen yıl açılan havaalanına İstanbul’dan uçak seferleri başlatıldı.

UÇUŞLAR HAFTADA İKİ GÜN

Anadolujet ve Borajet ortaklığında perşembe ve cumartesi günleri yapılacak uçak seferlerinin ilkinde, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’dan havalanan uçakla, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da Gökçeada’ya uçtu. ’TC-YAC’ çağrı adlı 66 kişilik uçakla yapılan uçakla Gökçeada’ya gelen Binali Yıldırım ve beraberindekiler Gökçeada Havaalanı’da protokol üyeleri ve ada halkı tarafından çiçeklerle karşılandı.

Gökçeada Havaalanı’nda uçak seferlerinin başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gökçeada’nın 100 kilometrekare yakınındaki yüzölçümü ve 100 kilometreye yaklaşan sahil şeridiyle Türkiye’nin en büyük adası ve en Batı uçunda yer aldığını söyledi.

Yıldırım, Gökçeada’yı uçak seferleri ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

"BU ADA ŞENLENECEK"

Deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ şirketinin gemi sayısını 16’dan 24’e çıkardığını, adalara yaz-kış kesintisiz sefer yapıldığını hatırlatan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çanakkale’de adalara ulaşımın aksamaması için sürekli yapılabilmesi için özel kanun çıkardık. Şuanda o kanunla kar etmiş etmemiş hiç önemli değil mutlaka seferler yapılacak dedik. Zarar ederim diye seferleri kesmek yok. Yazın çalışıp kışın gemileri bağlamak yok. Mutlaka çalışacak. Bu ada şenlenecek. Çanakkale’den adalara 2003 yılında 1 milyon 600 bin ziyaretçi gelirken bugün 8,5 milyon ziyaretçi gelir hale gelmiş. İşte gelişme bu. Artık Gökçeada’da hiç kimse burada yaşamaktan dolayı mutsuz değil. Bu havaalanından İstanbul’a haftada iki gün sefer yapılacak. Ama burada marifet iltifata tabi, Onun için bu seferlere siz sahip çıktığınız oranda bunlar da artacak. Haftanın her günü yapılır hale gelecek. İcap edecek başka vilayetlere de sefer yapılacak. Nasıl olacak. Siz bu uçuşlara sahip çıkacaksınız. Adamıza daha çok misafirin gelmesini sağlayacaksınız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.