Vatandaş çok pahalı dedi Başbakan jest yaptı

Vatandaş çok pahalı dedi Başbakan jest yaptı
Dünyanın en büyük tematik akvaryumu özelliğini taşıyan İstanbul Akvaryum Kompleksi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla açıldı.

 Açılışa katılan vatandaşlar bilet fiyatlarının pahalılığından şikayet edince Erdoğan, daha önce bugüne özel ücretsiz olan girişleri 3 güne çıkardığını, bir hafta boyunca da yüzde 50 indirim yapılacağını müjdeledi.

BAŞBAKAN'DAN BİLET PAZARLIĞI

Akvaryumun açılış konuşmasının ardından geçilen kurdele töreninde vatandaş ile Erdoğan arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Açılışa gelen vatandaşlar biletlerin pahalı olduğundan sitem edince Erdoğan, bunu üzerine sadece bugün ücretsiz olacağı açıklanan akvaryum için bu süreyi 3 güne çıkarılacağını, bir hafta boyunca da yüzde 50 indirim yapılacağını müjdeledi.

Böylece İstanbul Akvaryum Kompleksini ziyaret etmek isteyen vatandaşlar bugünde dedahil olmak üzere 3 gün boyunca ücretsiz olarak ziyaret edebilecekler. Bir hafta boyunca ise 29 lira olan yetişkin bileti 14.5 liraya,  22 lira olan öğrenci, öğretmen, engelli ve 65 yaş üzeri giriş biletleri ise 11 liraya inecek.

İstanbul Akvaryum Kompleksi bilet fiyatları ise şöyle ;

Yetişkin : 29 TL

Öğrenci, Öğretmen, Engelli, 65 yaş üstü, Gazi : 22 TL (Kimlik gösterilmesi zorunludur.)

Yıllık Geçiş (Yetişkin) : 75 TL

Yıllık Geçiş (Çocuk) : 55 TL

4 kişilik aile : 85 TL

3 kişilik aile : 68TL

AKVARYUM 100 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNE KURULU

Florya'da yaklaşık 100 dönüm arazide yer alan kompleks, belediye tarafından projelendirildi. Hacmi ve barındırdığı canlı çeşidiyle gezi güzergahlarındaki aktiviteleriyle dünya çapındaki tüm akvaryumlar içerisinde önemli bir konuma sahip olan komplekste, gezi güzergahı Karadeniz'den, Pasifik'e uzanan toplam 16 bölge ve bir yağmur ormanından oluşuyor.

İki kattan oluşan toplam 22 bin metrekarelik akvaryumda, alanların temalandırılmasında o alanın kültürel, coğrafi, tarihsel ve mimari özellikleri, buna uygun dekoratif unsurlar, interaktif oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler de yer alıyor.

Her biri 6 bin 800 metreküp su hacmine sahip 64 tankın bulunduğu akvaryumdaki bin 500 çeşit toplam 15 bin deniz ve kara canlısı, doğal ortamlarına en yakın koşullarda yaşamlarını sürdürecek.

Kompleksin yaklaşık 268 milyon TL'lik toplam maliyetinin 138 milyon TL'sini İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geri kalanı yüklenici firma karşıladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.