Yetenekler Görücüye Çıktı

Yetenekler Görücüye Çıktı
Beylikdüzü Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde ilçede bulunan rehabilitasyon merkezleri öğrencileri ve aileleriyle bir araya geldi.

Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikte, engelli çocuklar dans, müzik ve yöresel oyunlarda yeteneklerini sergilerken, kas hastası Şair ve Yazar Derya Avşar yazdığı şiir kitaplarından okuduğu şiirleriyle konukları kendine hayran bıraktı.

“Engelleri Aşıyoruz, Hayatı Paylaşıyoruz” sloganıyla, engelsiz bir Beylikdüzü için çalışan Beylikdüzü Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde özel bir etkinliğe imza attı. Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Engelli ve Rehabilitasyon Birimi tarafından organize edilen etkinlikte, ilçede hizmet veren rehabilitasyon merkezlerinin öğrencileri ve aileleriyle bir araya gelindi.


Yetenekler Görücüye Çıktı

 

Beylikdüzü Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisiyle başlayan etkinlikte müzik, piyano dinletileri, modern dans, zeybek ve gitar gösterileri ile yeteneklerini görücüye çıkaran engelli öğrenciler şovlarıyla herkesi kendilerine hayran bıraktı. Palyaço, yüz boyama, kağıt figür ve şekilli balon oyunlarının da yer aldığı etkinlikte, minikler gönüllerince eğlendi.

 
"Engelli erişilebilirliğinde örnek bir kent olacağız"

 

Engelsiz bir Beylikdüzü için engelliliğin kaldırılmasında uzatılan her ele her daim açık olduklarının altını çizen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, Beylikdüzü'nü engelli ayrımının olmadığı örnek bir kent haline getireceklerinin sözünü verdi.


Engellilerin topluma katılması ve toplumla bütünleşmesinin kolaylaştırılmasının bir kentin tasarımında çok önemli olduğunu belirten İmamoğlu, "Bunu sağlamak yerel yönetim olarak bizim öncelikli görevimizdir.Bu amaçla eşit yaşam hakkından yola çıkarak Beylikdüzü’nde yaşayan engelli vatandaşlarımızın hayatını daha yaşanır, daha kolay bir hale getirmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.