YILIN ANNESİNE BAŞKAN'DAN JEST

YILIN ANNESİNE BAŞKAN'DAN JEST
Küçükçekmece Belediyesi, evladı yoğun bakımdayken anneler gününü kutlayan Nimet Gültekin ’i, yılın annesi seçti. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Hallerman Streiff Sendromlu Hira bebeğin annesine, çalışma arkadaşları tarafından destek mesajı yazı
Küçükçekmece Belediyesi 12 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla, Hallerman Streiff Sendromlu Hira bebeğin annesi Nimet Gültekin’ i yılın annesi seçti. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve beraberindeki heyet, aynı zamanda belediye personeli olan Nimet Gültekin’i evinde ziyaret etti.

Plaket verdi

Başkan Kemal Çebi, belediye personeli tarafından üzerinde “Küçükçekmece Belediyesi ailesi olarak yılmadan, yıkılmadan sevgi ile verdiğin mücadelende, senin gibi cefakar bir anneyi sonsuz destekliyor ve her zaman yanında olacağımıza söz veriyoruz” yazılı plaketi ve çiçeği Nimet Gültekin’e takdim etti. 2 buçuk yaşında olan ve dünyada ender rastlanan hastalıklardan Hallerman-Streiff Sendromlu Hira Hatice Gültekin’in sağlık durumu hakkında bilgiler alan Başkan Çebi, aileye desteklerinin devam edeceğini söyledi. Çebi ayrıca Hira’nın fotoğraflarından oluşan albüme de baktı.

Kutlamaya geldik

Nimet Gültekin’in bebeği için verdiği mücadeleyi takip ettiklerini belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “2 buçuk yaşındaki çocuğuyla ilgili vermiş olduğu sevgi dolu mücadeleyi biz de takip ettik. Onun için kendisini belediye olarak ‘yılın annesi’ seçtik. Kendisini kutlamaya ve onunla birlikte olmaya geldik. İlçemizde, Türkiye’de ve bütün dünyada annelerin gününü kutluyorum.” dedi.

Hira tedavi görüyor

Yılın annesi Nimet Gültekin, Hira bebeğin son durumu hakkında bilgiler verdi. Hira’nın yoğun bakımda tedavi gördüğünü ifade eden Gültekin, “Yaklaşık 17 gündür solunum ile alakalı sıkıntısı vardı. Şu an makine yardımıyla solunum yapıyor. Ciğerleri sürekli enfekte oluyor, yedikleri ciğerlerine kaçıyor. İyi olacak, inanıyorum. İçimdeki o umut ve inanç hiçbir zaman bitmeyecek. Yakın zamanda evimize gelecek" dedi.

Sevginin aşamayacağı hiçbir engel yok

Nimet Gültekin de ziyaretten ve yılın annesi seçilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 2 buçuk yıldır zorlu bir süreç yaşadığını ifade eden Gültekin şöyle konuştu: “Şu anda çok mutluyum, duygularımı kelimelere dökemiyorum. Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Gerçekten 2 buçuk yıldır çok zorlu bir savaş veriyorum. Bu çok kolay bir şey değil. Özellikle bir anne için evladının sürekli yaşamsal mücadele vermesinin üzüntüsü çok büyük. Kaybetmek istemiyorsunuz, çok seviyorsunuz. Nefes bile alamıyor, onun için nefes almak bile lüks. Gerçekten çok büyük bir yükü var. Ben bütün annelerin anneler gününü kutluyorum. Ama özellikle hayatlarında özel çocukları olan annelerin kesinlikle çok değerli olduğunu biliyorum. Çünkü işleri çok zor, hepsinin ellerinden ve yanaklarından öpüyorum. Hepsi mücadele etmeye devam etsin, sevginin aşamayacağı hiçbir engel yok.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.