İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

YENİ YIL DİLEĞİM

YENİ YIL DİLEĞİM

Ömrümüz bir soluk alıp vermek kadar kısadır aslında. Her yeni yıl bir başlangıç bir yeniden doğuştur. Geçip giden kaygıların korkuların sevinçlerin pişmanlıkların paylaşılan en güzel anların düş kırıklıklarının hüzünlerin bilançosu, ruhta ki coşku ve huzur, bedendeki tükeniştir.

Yeni yıl gençlikte umuda giden uzun ince bir yol, yaşlılıkta ise sonbaharda esen hazan rüzgârlarıdır.

Biri hayaldeki sevgiliyi özlemleri dünyanın tatlarını güzelliklerini düşünürken, diğeri hep uzaklardan gelecek yolcuyu bekler gibidir.

Düşlerimizdeki sonsuzluğa uzanan maviliklerin, içimizde ki bozkırların sessizliğinin, yüreğimizde kopan fırtınaların dinmeyen sızısı ve buruklukların en yalansız tanığı aynasıdır yeni bir yıl.
Kendimizle baş başa kaldığımız da mutlaka sonu olduğunu bildiğimiz ama hep beklemediğimiz an aklımıza geldikçe içimizde dayanılmaz sancılar hissedip bitmesin uzasın diye dua ettiğimiz yılların biz farkında olmadan gelip gittiklerini görürüz.

Her günü yeni bir yılın başlangıcı gibi görüp öylece yaşamaya çalışmak, umutları yeşertmek, geleceğe dair pembe ufuklara bakmak, kolay kurulmayan sevgileri tüketmemek, eskiyen duygulara bir yeni başlangıç yapmak ya da özlemleri tazelemek için bir fırsattır yeni yıl.

Ben yaşadığımız bu ülkede:

İnancın,duygunun,düşüncenin,acının,elemin,merhametin,yardımlaşmanın, dayanışmanın,birlik ve beraberliğin,insanca ve hakça bir düzen özlemlerimizin gerçekleştiği,şiddete karşı tek yürek olunduğu,yönetenlerin toplumu ayrıştırmayan çalıp çırpmayan halkına yalan söylemeyen yetimin hakkını yemeyen insanların dini inancı mezhebi etnik kökeni üzerinden siyaset yapmayan söz ve eylemleriyle icraatlarının örtüştüğü,insanın insanı sömürmediği,kardeşin kardeşi öldürmediği silahların sustuğu,dağlarda çoban ateşlerinin yandığı,hasret kokan türkülerin söylendiği bir yeni yıla gireceğimiz günlerin yakın olduğunu düşünmek istiyorum..

Her şey gönlünüzce olsun.2015 de yüreklerinize sevgi dolsun, dilinize en güzel şarkılar gelsin, özlemleriniz geleceğe dair ümitleriniz GERÇEKLEŞSİN…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlyas Öztekin Arşivi