Mehmet Mert

Mehmet Mert

Yerdiklerimizi övmek de isterdik-2

Yerdiklerimizi övmek de isterdik-2

 Dünden devam... Ne demiştik dün; biz gazeetciler zannediyor musunuz her bir siyasetçiyi, iş adamını, sanatçıyı, yöneticiyi yerdiğimizde çok mutlu oluyoruz diye.
Asla.
Bilakis arada bir övebileceğimiz kişiler ve konular oldukça yazdıklarımızdan çok daha fazla keyif alıyoruz.

***
Peki belediye başkanlarımızdan nasıl itiraflar bekliyoruz.
Veya bu itiraflar gelirse nasıl bir övme yöntemi uygularız.
Buyurun bakalım.
Mesela; Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu kalkıp o beton yığını önünde poz vererek; 'bakın bir ilçe rant uğruna nasıl yaşanmaz hale getiriliyormuş.
Bu inşaatlardan gelen rantlar olmasaydı ben Esenyurt'ta değil 3-4 dönem, 3-4 ay bile belediye başkanlığı yapamazdım' Derse!

***
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kalkıp; ‘arkadaşlar ben bir belediye başkanı ve aynı zamanda da aynı ilçede müteahhitlik yapan iş adamıyım. Haliyle iş hayatıma makamımın az da olsa etkisi ve ketkısı da olacaktır’ derse!

***
Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak kalkıp; ‘İki yıllık görevim olmasına rağmen, Avcılar'da bölge ilçeler içerisinde daha fazla belediye aleyhine eylemler olmakta. Biz galiba yaptığımız bazı hataları görmek istemiyoruz’ derse!

***
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıkar ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara kalkıp; ‘ne oluyor bu ilçemizdeki CHP'lilere. Hepsi bize sırt çevirdi. Demek ki ya biz çok belirgin hatalar yapıyoruz ve CHP'yi zor durumda bırakıyoruz veya bunlar CHP'li gibi görünüp parti aleyhine çalışan partililer’ derlerse.

***
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün kalkıp; ‘Ben 5 dönemdir bu koltukta oturmak için neler yapıyorum biliyor musunuz. Öncelikli amacım bu koltuğu daha uzun süre kaybetmemek. Kırılmayacak rekorlara imza atmak, sonra Büyükçekmece ve CHP’nin menfaatini düşünmek’ diye itiraf ederse.

***
Bu itirafların ardından ben de bu belediye başkanlarımızı öve öve bitirirsem ne olayım.
Övmekle kalmam.
Esenyurt'un inşaat ve beton yığını silüetli dövmesini sağ yumruğuma.
Avcılar’ın ‘Toprak Ana’ figürlü dövmesini sol yumruğuma.
Beylikdüzü'nün kırlangıç temalı dövmesini sol pazuma.
Büyükçekmece'nin köprü temalı dövmesini sağ pazuma.
Silivri'nin TÜRAM logosunu sol baldırıma.
Çatalca'nın erguvan resmini ise sağ baldırıma dövme yaptırıp günlerce bu dövmeler ile bu ilçelerimizde boy göstermezsem ne olayım...

***
İlçe başkanlarımız veya meclis üyelerimizi de mi ekleyelim.
Tamam.
Mesela; CHP ilçe başkanları içerisinde saedce ve sadece Avcılar’dan Erhan Bozan'ı ve Esenyurt’tan Ali Gökmen'i çıkın, Silivri Suna Göçengil, Çatalca Halil Gök, Beylikdüzü Av. Taşkın Özer ve Büyükçekmece Hüseyin Gökbudak kalkıp ilçemiz partili belediye başkanalarımız olmaz ise bizi kimse ilçe başkanı seçmezdi kardeşim diye itiraf ederlerse ben de onları anlından öpmezsem neyim.
Fotoğraflarını odama asmazsam neyim.
Her gün 'sayın ilçe başkanım günaydınlar, iyi çalışmalar' diye mesaj atmazsam neyim.
En büyük ilçe başkanı CHP, Beylikdüzü, Çatalca, Silivri ve Büyükçekmece ilçe başkanı diye slogan atmazsam neyim.

***
Erhan Bozan ve Ali Gökmen belki fark etmemişlerdir ama onlar şimdilik övülme haklarını kullandılar.
Farkındalık yaratalım bu durumu.

***
AK Parti ilçe başkanlarına gelince.
Silivri'de Rıfat Kutlu kendince bir şeyler yapmaya çalışıyor ama Metin Karakaş ve Tülay Kaynarca'nın gölgesinden çıkmayı başaramıyor.
Kutlu başkanı kutlamamız için önce bunu başarması gerek.

***
Büyükçekmece'de İlker Gürbüz inanılmaz bir çıkış yakaladı. Tempolu çalışmalar yapıyor. Ekibi ile uyum içerisinde. İlçede partisine bir hareketlilik kazandırdı. Ancak hala eski alışkanlıklar devam ediyor. İlker Gürbüz alışılmış hantal, uydurma, eskiyen, sıkıcı alışkanlıklardan kurtularak çalışmalarını sürdürürse biz de gür bir ses ile İlker Gürbüz'ü övmekten gocunmayız.

***
Çatalca'da Selim Güçbilmez siyaset adamı olacağına tiyatro sanatçısı olsaydı çok daha başarılı olurdu. Güçbilmez şayet 2014 seçimlerindeki gibi son anda partisi tarafından çizik yemez de belediye başkan adaylığını alırsa biz de Güçbilmez'i güçlü bir şekilde öve öve bitirmeyiz.
Resmini duvarlarımıza asarız.
İsmini yollara yazarız.
Selim Selim çok yaşa diye Çatalca'yı inletiriz.

***
Beylikdüzü Ak Parti İlçe Başkanı Av. İsmail Damat çok genç ve beyefendi bir siyaset adamı.
Ne yazık ki siyaset beyefendileri değil biraz yılışıkları daha fazla seviyor.
Sayın Damat şayet beyefendiliği kadar siyasi ustalığını da Beylikdüzü'nde göstermeye başlarsa söz kendisini damat adayı gibi karşılamaya ve yazmaya çizmeye hazırız.

***
Avcılar AK Parti İlçe Başkanı Ali Burak Tepe'nin adını köşeme yazmak için arkadaşlardan en az 3-4 defa bilgi aldım.
Ali Burak Tepe'nin adını ben bile hatırlamıyorsam sıradan vatandaş ne yapsın.
Tepe başkan ne zaman ki adını ezberletmeği başarırsa işte o zaman ben de, ya ya ya, şa şa şa, Ali Burak Tepe başknan çok yaşa diye Avcılar sokaklarında tempo tutacağım.

***
Esenyurt AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer yıllardır başarılı bir şekilde ilçe başkanlığını sürdürüyor. Değer'in en büyük avantajı ve dezavantajı Necmi Kadıoğlu'nun belediye başkanı olduğu bir ilçede ilçe başkanı oluşu. Zira Şenay Değer ne yaparsa yapsın karşısına hep Kadıoğlu çıkıyor.
Başarılı olursa hep Kadıoğlu'nun karnesine yazılıyor.
Şenay Değer şayet Kadıoğlu'na rağmen birgün Esenyurt'ta bir numara olmayı başarırsa biz de o zaman Değer'in resmini hafızamıza ismini de altın harflerle arşivimize yazmasını biliriz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi