57. Alay Beylikdüzü'nü kardeş kent ilan etti

57. Alay Beylikdüzü'nü kardeş kent ilan etti
“Tekirdağ tarihi ile kucaklaşıyor sancağına sahip çıkıyor” sloganıyla beş yıl önce kurulan Tekirdağ 57. Alay Yürüyüşü Komitesi’ni, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde ağırlayan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu tarihi duygunun diri tutulması gerekt
 “Tekirdağ tarihi ile kucaklaşıyor sancağına sahip çıkıyor” sloganıyla beş yıl önce kurulan Tekirdağ 57. Alay Yürüyüşü Komitesi’ni, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde ağırlayan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu tarihi duygunun diri tutulması gerektiğini belirterek, her biri vatan sevdalısı olan yürüyüşçülere teşekkür etti.

Tekirdağ 57. Alay Yürüyüş Komitesi,  Beylikdüzü’ndeydi. Vatanına sahip çıkan ve millet sevgisi içinde örgütlenen bir grubun hikayesi olan komiteyi gururla karşılayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek sene daha kapsamlı bir dayanışma göstereceklerini ifade etti.

Komite ekibi; Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı sebebiyle, Çanakkale Savaşı’nın başlangıcı kabul edilen Anzak Çıkarmasını durdurmak amacıyla 25 Nisan 1915 sabahı harekete geçen 57. Alay’ın anısına Tekirdağ’dan yola çıkıp Çanakkale’ye ulaşmıştı. Bu adanmışlığı takdir eden Başkan İmamoğlu, bu topraklarda her evden bir şehit ya da gazi olduğunu vurgulayarak, “Hepsini rahmetle anıyorum” dedi. Tekirdağ 57. Alay Yürüyüş Komite Başkanı Hikmet Selim, İmamoğlu’na Çanakkale 57. Alay’dan getirilen toprak ve savaşın mermilerinden oluşmuş anlamlı bir hediye takdim etti.

“Kardeş Kentimiz Beylikdüzü”
Komite Başkanı Selim ise yaptığı konuşmada, “Biz 57. Alayın kaybolan sancağının izlerini sürüyoruz. Biz bu sancağı ülkemize getirmeye and içtik. 5 yıldır bu sevda için yürüyoruz. 57. Alayın dönmeyi düşünmeyenlerin ruhu ile yürüyoruz. Çanakkale ruhu, bu ülkenin emanetine çakılmış bir çakmak taşıdır” diye konuştu. Yeni ayak izlerinin Beylikdüzü’nde oluştuğunu ifade eden Selim, 57. Alay olarak Beylikdüzü’nü kardeş kent olarak ilan ettiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.