Açık Hava Tatbikatlı Yangın Semineri

Açık Hava Tatbikatlı Yangın Semineri
Beylikdüzü Belediyesi personeli, yangına karşı önlem için eğitimler alıyor.
Günlük hayatta ve iş yaşamında gerekli birçok konuda seminerler düzenleyen Beylikdüzü Belediyesi, bu defa Yangın Eğitimi Semineri verdi, ardından tatbikat gerçekleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beylikdüzü Bölge İtfaiye Grup Amirliği ve Beylikdüzü Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği eğitimde, katılımcılar yangın sırasında lazım olan materyallerin kullanımını da öğrendi.


Çalışanlarına belirli aralıklarla seminerler düzenleyerek çeşitli konularda eğitimler veren Beylikdüzü Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, bu defa da Yangın Eğitimi Semineri düzenledi. Belediye bünyesindeki çeşitli birimlerden eğitime gelen personel yangın söndürme tatbikatı da yaptı.

Önce Seminer, Sonra Tatbikat

Beylikdüzü Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü Sivil Savunma Büro Sorumlusu Kadir Çelen'den yangın çıktığı sırada panik anında yapılması gerekenler, alınması gereken önlemler, ilk müdahale hamlelerini dinleyen personel, ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beylikdüzü Bölge İtfaiye Grup Amirliği'nde açık havada tatbikat gerçekleştirdi.

"110 İtfaiyenin Tüm Hizmetleri Ücretsiz"

Grup Amiri Kemal Balık öncülüğünde, İtfaiyeci Eğitmen MizbahAkboğa'dan LPG, doğalgaz gibi gaz kaçaklarında da nasıl davranılması gerektiğinin anlatılmasının ardından tatbikata geçilen eğitimde LPG gazının yerde, doğalgazın ise tavana yakın mesafede biriktiği bilgisi verilirken, gaz kaçağı sırasında patlama olmaması için elektrik düğmelerine dokunulmaması gerektiğine önemle vurgu yapıldı.

Yangın Tüpü Kullanımı Anlatıldı

Yangın tüpü kullanımının uygulamalı olarak gösterildiği tatbikatta, gaz kaçağından oluşabilecek yangınlar için direkt olarak 187 numaralı İGDAŞ hattının aranması gerektiği söylendi. Evlere kokuya, dumana, gaza duyarlı alarm dedektörü konulmasının hayat kurtaracağı bilgisi verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.