Akgün, Asya Belediye Başkanları Formu'na katıldı

Akgün, Asya Belediye Başkanları Formu'na katıldı
Türkiye’yi uluslararası alanda da başarı ile temsil eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, üç önemli gündem maddesi ile gittiği Çin'de temaslarına başladı.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye Belediyeler Birliği programı dahilinde “Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Konseyi Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bulunacak.
Akgün ayrıca, Marmara Belediyeler Birliği'ni temsilen “Çin Uluslararası Kardeş Şehirler Konferansı – Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Konferansı"na da katılacak.

 Asya'da yerel yönetimlerin geldiği nokta tartışıldı

 
Çin'in Haikou ve Guangzhou kentlerinde gerçekleşecek olan programlar dahilinde Başkan Akgün, ilk olarak Asya Belediye Başkanları Formu 4'üncü Genel Kurulu'na katıldı. Forumda, Asya'da yerel yönetimlerin geldiği nokta tartışıldı. Aynı gün içinde Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler  (UCLG) Yönetim Kurulu Toplantısı'nda bir de çalışma oturumu gerçekleştirildi. Program dahilinde UCLG Dünya Konseyi'nin iş oturumu düzenlenecek.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çin'de "Alt Yapı ve Akıllı Şehirler", "Sürdürülebilirlik ve Çevre Koruma", "Sosyal Hizmetler ve Yönetim", "Entegre Gelişim ve Stratejik Planlama" ve "Kapasite Geliştirme ve Sivil Katılım" konulu forumlara katılacak. Akgün, Çin halkının diğer ülkelerle dostluk kuruluşunun tarihi üzerine açılacak olan sergiyi de gezecek.

 
Büyükçekmece'ye büyük onur

 
Programın 6'ıncı günün de ise, tüm dünyadaki yerel yönetimlere açık olarak düzenlenen “Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Yarışması’nın ödül töreni yapılacak. Büyükçekmece Belediyesi, “Engellerimiz Bizi Durduramaz” projesi ile 209 girişim arasından ilk 30’a kalarak ödül almaya hak kazanmıştı. Yarışmada 55 ülkenin 159 kentinden gönderilen 209 girişim projesi değerlendirildi. Aynı yarışmada Eskişehir Büyükşehir Belediyesi , “Şehir Müzesi Projesi” ile ilk 15 girişim arasında yer alarak ödül kazandı.

Başkan Dr. Hasan Akgün, 28 Kasım akşamı Guangzhou’da gerçekleştirilecek olan törende, Büyükçekmece Belediyesi’ne verilecek olan başarı ödülünü alacak.

Programın son gününde yeni eşleşen "Dostluk Şehirleri İmza Töreni" yapılacak. Sonrasında ise, dostluk şehirleri ödül töreni ve ödül kazanan şehirlerin tecrübe paylaşımı konulu bir de toplantı gerçekleştirilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.