Akgün;Arsa satamadık, hep engellendik

Akgün;Arsa satamadık, hep engellendik
Büyükçekmece Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı dün gerçekleşti. Gündem konuları arasında bulunan belediyeye ait Gül İş Merkezindeki dükkanların satışı ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Hasan Akgün, 'Belediye olarak arsa satışı kararları aldık ama s
Büyükçekmece Belediyesi, 2013 Yılı Temmuz ayı  meclis toplantısının birinci  birleşimi Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantı da görüşülün gündem maddeleri içerisinde Dizdariye Mahallesi, 334 Ada 11 Parsel üzerindeki Gül İş Merkezinde bulunan, Mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesine ait,  3-5-6 ve 7 No’lu İşyerlerinin satılması da vardı. Bu gündem görüşülürken Akgün, Bazı açıklamalarda bulunarak 'Biz belediye meclisi olarak arasa satışı kararları aldık ama satamadık. Hep engellerle karşılandık, siyasi büyüklerimiz bize arsa sattırmıyorlar. Bizde dükkan satma kararları alıyoruz eğer arsalardan satabilirsek dükkanları satmayacağız' dedi. Oylamaya sunulan bu gündem maddesi hukuk komisyonuna gönderildi.

Büyükşehir’den yardım talebi

Büyükçekmece belediye meclis toplantısının 1. ve 2. Gündem konularında ise Büyükşehir belediyesinden 4 milyon Liralık şartlı yardım talebi vardı. Bu gündem konuları oy birliği ile kabul edildi.  Perşembe günü aynı yer ve saatte toplanmak için sona eren mecliste görüşülen diğer gündem maddeleri ise şöyle. 

1- Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü 2013 Yılı Yatırım Programında bulunan yatırımlarla ilgili olarak, 5216 Sayılı Yasanın 27. maddesinin 5. fıkrası hükümleri uyarınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden 1.000.000,00.-TL tutarında “Şartlı Yardım” talebinde bulunulması ve yardımın kabulü hususlarının, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin (g) fıkrası ile 75. Maddesinin (a) fıkrası hükümleri uyarınca müzakeresi ve karara bağlanması; Oy birliği ile kabul edildi.

2- Belediye Fen İşleri Müdürlüğü 2013 Yılı Yatırım Programında bulunan yatırımlarla ilgili olarak, 5216 Sayılı Yasanın 27. maddesinin 5. fıkrası hükümleri uyarınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden 3.039.004,13.-TL tutarında “Şartlı Yardım” talebinde bulunulması ve yardımın kabulü hususlarının, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin (g) fıkrası ile 75. Maddesinin (a) fıkrası hükümleri uyarınca müzakeresi ve karara bağlanması. Oy birliği ile kabul edildi.

3- Dizdariye Mahallesi, 334 Ada 11 Parsel üzerindeki Gül İş Merkezinde bulunan, Mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesine ait,  3-5-6 ve 7 No’lu İşyerlerinin satılması hususunun 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin (e) fıkrası hükümleri uyarınca müzakeresi ve karara bağlanması. Hukuk komisyonuna gönderildi.

4- Mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesine ait bulunan Celaliye Mahallesi 582 Ada (1) parsel ile bu parselin bitişiğinde bulunan “Park Alanının” üzerinde Sosyal Tesisler yapılmak ve işletilmek üzere, 20 yıl süreyle irtifak ve  intifa hakkı tesis edilmek suretiyle kiraya verilmesi hususunun 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin (e) fıkrası hükümleri uyarınca müzakeresi ve karara bağlanması. Hukuk komisyonuna gönderildi.

5- Büyükçekmece İlçesi, Türkoba Mahallesi, 109 Ada 2 Parsele ilişkin 1/1000 ölçekli plan tadilatı hususunun müzakeresi ve karara bağlanması. İmar komisyonuna gönderildi.

6- Kentsel Dönüşüm kapsamında, 17.06.2004 onay tarihli 1/1000 ölçekli Büyükçekmece Uygulama İmar Planı plan notu tadilatı hususunun müzakeresi ve karara bağlanması. İmar komisyonuna gönderildi.
 
7- Kentsel Dönüşüm kapsamında, 03.06.2011 onay tarihli 1/1000 ölçekli Tepecik Havza Dışı Bölgesi ve E-5 Arası  Uygulama İmar Planı plan notu tadilatı hususunun müzakeresi ve karara bağlanması. İmar komisyonuna gönderildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.