Akgün’den ecdada vefa örneği

Akgün’den ecdada vefa örneği
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 112 yıl önce Yunanistan'da hayatını kaybeden Mareşal Ömer Neşet Paşa’nın tahrip olan mezarının yerine anıt mezar yaptıracak. Paşa'nın naaşı anıt mezara düzenlenecek dini törenle defnedilecek.

Paşa’nın mezarının yapımını bizzat kendisinin üstlendiğini ifade eden Akgün, “Bunlar milli davalar. Atalarımızı ebediyen yaşatmak hepimizin işidir” dedi.

Dini törenle anıt mezar defnedilecek

 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ömer Neşet Paşa'nın üçüncü kuşaktan torunu Mehmet Tanel ve Lozan Mübadiller Derneği Başkanı Esat Ergelen ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, Yunanistan ziyareti sırsında Osmanlı subaylarından Ömer Neşet Paşa’nın Neapoli’deki mezarının tahrip olduğunu öğrendiğini ve hemen harekete geçtiklerini açıklayan Başkan Akgün, Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin ile yapılan görüşmelerde Ömer Neşet Paşa’nın mezarı ile ilgili bilgi aldığını ve mezarın bakım ve onarımını üstlendiğini açıkladı.

Hasan Akgün, Ömer Neşet Paşa’nın tahrip olan mezarını yerine bir kaç ay içinde anıt mezar yapılacağını ve Paşa'nın naaşının dini bir törenle buraya defnedileceğini söyledi.


"Türk milleti adına yapıyoruz"

Tarihi şahsiyetlere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, geleceğin tarihi bilinçle inşa edilebileceğini söyledi.

Başkan Hasan Akgün, “Bunlar milli davalar. Osmanlı paşasının mezarının yalnız olması 76 milyonun ve damarlarında Türk kanı taşıyan herkesi rahatsız eder. Geçmişine, atasına sahip çıkmayanların sonunun hüsran olduğunu herkes bilir. Atalarımızı ebediyen yaşatmak hepimizin işidir. Biz de bu bilinçle Türk milleti adına sahip çıkıyoruz” dedi.

Akgün cebinden karşılayacak

Anıt mezarı kendisinin yapacağını ifade eden Başkan Akgün, “Belediyenin kasasından 5 kuruş çıkmayacak. Hasan Akgün olarak yapacağız” diye konuştu.

Mezar yapımının yakın zamanda başlayacağını belirten Akgün, çalışma sonrasında Ömer Neşet Paşa’nın naaşının dini törenle yeni mezar yerine defnedileceğini söyledi.

Ömer Neşet Paşa’nın torununun torunu olan Mehmet Tanel ise, dedesinin mezarının siyasi bir tahribata uğramadığını belirterek, Başkan Hasan Akgün’e desteklerinden dolayı müteşekkir olduklarını söyledi.




MAREŞAL ÖMER NEŞET PAŞA KİMDİR?

1844'de İstanbul'da doğdu. 1863 yılında kurmay yüzbaşı olarak Harbiye'den mezun oldu. 1897 Osmanlı-Yunan Savaşı’na mareşal rütbesi ile katılmıştır. 1902 yılında Nasliç’te (Bugünkü adı Neapoli) vefat etti. Kabri de orada bulunmaktadır.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.