Akgün'den Güzelyurt'a 7 metrelik Atatürk Anıtı

Akgün'den Güzelyurt'a 7 metrelik Atatürk Anıtı
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Güzelyurt'un Kalkanlı Köyü'ne 7 metrelik Atatürk Anıtı yaptıracak.

Uzun yılardır sosyal ve kültürel alanlarda işbirliği yapan Büyükçekmece Belediyesi ile  KKTC'nin Güzelyurt Belediyesi törenle protokol imzaladı.

 Güzelyurt Otel’in Konferans Salonu'nda gerçekleşen törende Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve  Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından "İşbirliği Protokolü" imzalandı. İmza törenine her iki belediyenin meclis üyeleri katılarak, ilk kez iki farklı belediye meclis üyelerinin bir araya geldiği "birleşik meclis toplantısı" gerçekleştirdiler.

 "Başkan Akgün'ün önemlisi katkısı oldu"

 Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar imza töreni öncesinde yaptığı açıklamada, Büyükçekmece Belediyesi ile uzun yıllardan beri insan odaklı sosyal ve kültürel anlamda sıcak ilişkilerin devam ettiğini anımsatarak, belediyecilik alanında önemli olan bilgi ve deneyim paylaşımının Büyükçekmece Belediyesi ile çok iyi yönde gerçekleştiğini vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yerel yönetimler alanında Avrupa Konseyi çalışmalarında yer almasında Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün önemli  katkı ve desteği olduğunu belirten Özçınar, bugün imzalanan işbirliği protokolü ile var olan ilişkilerin daha da pekişeceğini belirtti.

 "Bu işbirliğini önemsiyoruz"

 Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 2015 yılının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan Türk halkı için mutlu bir yıl olmasını dileyerek, "Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile uzun yıllardan beri birçok alanda işbirliği gerçekleştirdik. Bu ilişkilerin daha da gelişmesi bakımından bugün imzalayacağımız protokolü önemsiyoruz" ifadesini kullandı.

Konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen Başkan Akgün, Rumların sürekli masadan kaçan,  şımarık bir çocuk gibi problemler çıkarttığını belirterek, demokrasi ve insan haklarına inanan ülkelerin artık gerçekleri görmesi gerektiğinin altını çizdi. Konuşmaların ardından her iki belediye başkanı tarafından "İşbirliği Protokolü" imzalandı.

 Protokolde dostluk ve güven vurgusu

 İşbirliği protokolü; iki şehir arasındaki dostça işbirliklerini güçlendirmeyi ve karşılıklı güven temelinde işbirliğinin sürdürülmesini öngörüyor.

İşbirliği protokolünün maddeleri şöyle;

1-İki şehir güven ve dostluk alışverişi temelinde karşılıklı işbirliği ilişkilerini koruyacaktır.

2-İki şehir karşılıklılık ve eşitlik temelinde ekonomi, ticaret, eğitim, yönetim, bilim, teknoloji, kültür, festival, turizm ve sağlık alanlarında ortak kalkınma planları ve projeler arayacak yada oluşturacak, karşılıklı alışverişi teşvik edecektir.

3-İki şehir sürekli temas halinde kalarak karşılıklı alışveriş ve işbirliği konuları gibi ortak ilgi alanına giren konularda birbirleriyle dayanışma halinde olmaya çaba gösterecekler.

4-Bu işbirliği protokolü her iki ortak tarafından imzalandığı andan itibaren geçerli olacaktır. Ve iki taraf anlaşmayı karşılıklı olarak iptal edene kadar yürürlükte kalacaktır.

 Kalkanlı köylüleri sevinçle karşıladı

 Güzelyurt'taki temasları sırasında Kalkanlı Köyü'nü de ziyaret eden Başkan Akgün, köyün meydanına 7 metrelik dev bir Atatürk Anıtı yaptıracağını açıklaması, bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün başkanlığında KKTC'de temaslar yürüten Büyükçekmece Belediyesi heyeti çalışmalar kapsamında İskele Belediyesi'yle de ortak meclis toplantısı gerçekleştirdi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu'nun başkanlık ettiği meclise her iki belediyenin meclis üyeleri katıldı. Toplantıda ağırlıklı olarak karşılıklı neler yapılabileceği konusu tartışıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.