ALKENT 2000’DE ÇÖP SORUNU!

ALKENT 2000’DE ÇÖP SORUNU!
Büyükçekmece’ye bağlı Alkent 2000 Mahallesi’nin çöplerini kim topluyor? Büyükçekmece Belediyesi’ne ait kamyonlar mı yoksa NET TEMİZLİK firmasına ait kamyonlar mı?
 
 
Bir gün ara ile iki farklı kamyonun çöp topladığını dile getiren mahalle sakinleri: ‘Bir gün önce üzerine NET TEMİZLİK yazan 34 FK 9306 plakalı kamyon, bir gün sonra ise üzerinde BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ yazan 34 FK 9307 plakalı kamyon çöpleri topladı. Bu her iki kamyon belediyeye mi ait yoksa NET TEMİZLİK firmasına mı? Eğer firma çöpleri toplamakla sorumlu ise belediyeye ait kamyonun ne işi var, yok belediye toplamak zorunda ise bu firmaya ait kamyonun ne işi var mahallemizde?’ diye sordular.
 
 
Öte yandan Büyükçekmece Alkent 2000 Mahallesi'nde oturan gazeteci Dursun Boran, bir ay önce evinin çöplerinin neden alınmadığını, B.Çekmece Belediyesi'nin neden vergi veren mahalle sakinlerinin çöpleri toplamadığını maille Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mevlt Vural ve Temizlik işleri müdürü Cevat Yaman'a sordu. Mailde ayrıca belediyenin toplaması gereken çöpleri neden Net Temizlik   isimli özel firmanın topladığını, bu firmaya halkalı çöp döküm merkezine hangi gerekçeyle çöp dökme izni verildiğinin açıklanmasını talep etti.
 
Mahallenin çöpünü sözde çamlıca sitesi idaresinin; belediyenin toplamasına mani olduğunu belgelerle ortaya çıkaran Boran, kazandığı aidat davalarının birinde B.Çekmece İcra Hukuk Mahkemesi hakimi Aynur Tekin Gül'ün belediyeden çöplerin toplanıp toplanmadığının sorulmasını istemişti. Büyükçekmece Belediyesi başkan yardımcısı Reşit Oral; mahkemeye başkan adına 18.03.2010 da 254350 sayılı resmi yazı göndererek, Alkent 2000 Mahallesi'nin çöplerinin Salı, Perşembe, Cumartesi günleri toplandığını açıkladı.
 
Durum buyken özel firmaya çöp toplatıp senede bir milyon lira, (1 trilyon ) ödeyen yetkisiz site insanlardan zorla çöp parası topluyor. Vermeyenler hakkında icra davaları açarak adaleti meşgul ediyor. Tehditler yapıyor. Buna hukukta sebepsiz zenginleşme deniyor! Mahallede aidat olmaz diyerek, 9 senedir hukuk savaşı veren Boran, böylece belediye'ye çöp toplattırmayı başardı. Mahallenin çöpünü belediye toplamak, asayişini polisin sağlamak zorunda olduğunu söyleyen Boran, biz emlak, çöp, kdv vd. vergileri bu hizmetleri almak için veriyoruz. Kimse aidat ödemesin diyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum