Anıt ve heykellere bakım yapıldı

Anıt ve heykellere bakım yapıldı
Çatalca’nın simgesi haline gelen anıt ve heykeller tek tek ince bir çalışmayla onarıldı. Her biri ayrı bir anlam ve önem ifade eden ilçedeki anıt ve heykellerin bakım ve onarım çalışması Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapıldı.

Doğal şartlar nedeniyle zaman içinde yıpranan heykel ve mermer kaidelerinin bakım ve onarım çalışmaları kapsamında anıt ve heykeller tek tek ince bir çalışmayla onarıldı. Çalışma kapsamında; Binkılıç Atatürk Mahallesi’nde yer alan Atatürk Büstü ve Şair Necmettin Halil Onan Bulvarı ile Çatalca – İstanbul yolunun kesiştiği bölgede bulunan Balkan Şehitleri Anıtı bakım ve onarıma tabii tutuldu. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın talimatlarıyla gerçekleşen çalışmalar kısa bir süre içinde tamamlandı.

Çalışma kapsamında kaidelerde oluşmuş olan oksitlenmeler, yabancı maddeler özel temizleme ve bakım malzemeleriyle temizlendi. Heykellerin altında bulunan mermer kaidelerin ve mermerlerinin hasar görmüş olanları söküldü ve aynı cins, renk tonu gözetilerek yenileriyle değiştirildi.

Çatalca için tarihi önem taşıyor

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Anıtlarımız, heykellerimiz Çatalca’mızın birer simgesidir. Bu simgelere gereken önemi vermek, onların bakımını yapmak da bizim görevimizdir” diye konuştu. Başkan Cem Kara sözlerinin devamında onarımı çalışmaları ile ilgili olarak ‘’Atatürk ve Balkan Şehitleri Anıtları, Çatalca için tarihi bir önem taşıyor. Büyük göçlerin ve yıkımların yaşandığı Balkan Savaşları’nda düşman ordularına Çatalca’da karşı koyarken şehit düşenlerin ve gazilerin anısını yaşatmak üzere açtığımız Balkan Şehitleri Anıtı ve ilçemizde bulunan Ulu Önderimiz Atatürk’ün büstü, bulunduğu alan olarak yıpranmaya oldukça açık. Bu nedenle zaman içinde yıpranmalar yaşanıyor. Yapılan bu onarım çalışmaları ile oluşan hasarlar tamamen giderildi’ dedi.

Ekipler, geçtiğimiz ay Ormanlı İlkokulu ve Kestanelik İmam Hatip İlk/Orta Okulunda projelendirdikleri Atatürk Köşesi’nin yapımını da tamamladı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.