Ardahan kültür Evi seçimini Efrail Çiftçi kazandı

Ardahan kültür Evi seçimini Efrail Çiftçi kazandı
18 Mart Cumartesi günü yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeni ile 25 Mart Cumartesi gününe ertelenen İstanbul Ardahan Kültür Evi Kongresi’nin kazananı Efrail Çiftçi oldu.
İşadamı Veysel Karatay ve mevcut Başkan Efrail Çiftçi’nin sunduğu iki ayrı liste ile gidilen Ardahan Kültür Evi Yönetim Kurulu seçimlerinde Çiftçi 314, Karatay ise 148 oy aldı. 
Yeterli çoğunluğun sağlanamadığı için ertelenen İstanbul Ardahan Kültür Evi Genel Kurulu 25 Mart Cumartesi günü gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Efrail Çifçi’nin tekrar aday olduğu olağan genel kurulda İşadamı Veysel Karatay ile yarıştı. Kongrenin Divan Başkanlığını bölgenin tanınmış isimlerinden Kemal Deniz Bozkurt yaparken, divan başkan yardımcılığını Yusuf Durak, katipliği ise Alican Gökçe, Halis Köroğlu ve Coşkun Yılmaz yaptı. 


Karatay namus sözü verdi; “Siyaseti derneğimize bulaştırmayacağız”

Kongrede ilk olarak başkan adayı Veysel Karatay bir konuşma gerçekleştirerek, eski başkanlara ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Neden başkan adayı olduğu hakkında açıklamada bulunan Karatay; “Ardahanlılar her zaman en iyisine hak etmiştir. Biz de bu yüzden aday olmak ve elimizi taşın altına koymak istedik. Bu öyle basit bir karar da değildir. Üzerinde düşünülmüş ve tartışılmış bir karardır. Ardahan Kültür Evi sade bir dernek seçimi değildir. Bu aynı zamanda Ardahanlıların geleceğinin seçimidir. İstanbul’da bulunan Ardahan dernekleri oldukça fazla ve bir süre başkanımız var ama başta bir liderimiz yok. İşte bu yüzden biz adayız. Ardahan tarihi ile büyük bir ildir. Bu yüzden de Ardahan Kültür Evi’nin de çok büyük bir dernek olması gerekmektedir. Dernekler ve siyaset konusunda ise sizlere namus sözü veriyorum; Veysel Karatay ve ekibi her hangi bir siyasetin içinde olmayacaktır. Bizim en büyük siyasi ideolojimiz Ardahan olacaktır. Ben sizlerden duygusal davranmadan oy kullanmanızı talep ediyorum” dedi. 


Çiftçi ilk olarak yapılan icraatları değerlendirdi 

Efrail Çiftçi ise selamla konuşması ve geçmiş dönem yönetimlerine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Yoğun alkış eşliğinde konuşmasına devam eden Çiftçi; “Tuncer beyin istifası ve önerisi ile Ardahan Kültür Evi Başkanlığı görevine getirildim. Yeniden başkan adayı olarak yeni projelerimi devam ettirmek istiyorum. Ardahan Kültür Evi için büyük çalışmalar gerçekleştirdik. Bunları zaten sizlere dağıttığımız broşürlerde göreceksiniz. Bu yüzden daha fazla vakit almamak için buradan bir kaçına değinmek istiyorum. Ardahan Kültür Evi’nin açılışını gerçekleştirmek bu dönemde bizlere nasip oldu. Kültür Evinin bugünlere gelmesi için çok çalıştık. Yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte büyük bir özveri ile çalışarak Kültür Evini bugünlere getirdik. Ardahanlı siyasileri bir araya getirerek, hemşerileri ile buluşturduk ve kendilerine destek mesajlarımızı ilettik. ‘Bakan istiyoruz’ kampanyasını başlatarak Kars, Ardahan ve Iğdırlı bir ismin hükümette görev alması için elimizden geleni yaptık ve başardık. Necmi Kadıoğlu stadında hemşerilerimiz ile iftar programı düzenledik. Bu programa 5 bin kişi katıldı.” 

“Gençlerimize sahip çıkacağız”

Yeni dönemde gençlere yönelik projelere öncelik vereceklerini belirten Çiftci ilk olarak bu projelerini sıraladı. Çiftci; “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, kaynaşmaları ve hoşça vakit geçirebilmeleri için, Kültür Evimizin alt katında bir spor salonu oluşturacağız. Bu salonda gençlerimiz; Bowling, Tavla, Satranç, Masa Tenisi, Bilardo gibi sportif faaliyetleri hem ücretsiz, hem de özgür bir biçimde kullanabilecekler.  Yine gençlerimizin kaynaşmalarını sağlamak adına yeni bir platform oluşturacağız. Gençlik platformu ismini vereceğimiz bu yapı ile gençlerimize sahip çıkacağız” dedi. 

Kültür, Sanat ve Eğitim çalışmaları geliştirilerek devam edecek

Ardahan Kültür Evi tarafından düzenlenen Kültür, Sanat ve Eğitim faaliyetlerinin geliştirilerek devam edeceğini belirten Çiftci; “Öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi gören ve ücretsiz olarak sunulan Matematik ve İngilizce kurslarımız devam edecek. Esenyurt Halk Eğitim Müdürlüğü ile yapılan anlaşma ile gelen talepler doğrultusunda yeni kursların açılmasını sağlayacağız. Ardahan ve ilçelerimize yönelik kültürel ve turistik turlar düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Ardahan Kültür Evi yeniden dizayn edilecek 

Ardahan Kültür Evi binasının daha işlevsel ve daha verimli kullanılması için yeniden dizayn edeceklerini belirten Efrail Çiftci diğer projelerini ise şu şekilde açıkladı; “Siyaset, İş ve Bürokrasi alanında çalışan hemşerilerimizin daha iyi konumlara gelebilmeleri için Kültür Evi olarak tüm desteğimizi sunacağız. Kültür Evi çatısı altında oluşturulacak komisyonlarla Ardahanlı iş adamlarına, siyasilere ve bürokraside görev alan hemşerilerimize ulaşacağız. Hemşerilerimiz, hangi iş, hangi kurum ya da hangi görevde ise bunu kayıt altına alacağız. Üyelerimizin istihdam edilmesini sağlayacağız. Üyelerimiz ve hemşerilerimizin sağlık sorunları için önleyici tedbirler alınması ve olası sağlık sorunlarının giderilmesi için gerekli kurumlar ile işbirliği yapacağız.  Yani başka dernekler gibi kapıları kilitlemeyeceğiz, bırakıp kaçmayacağız. İcraat yaptık, iş yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz” dedi. 



Çiftçi, Karatay’a fark attı

Her iki adayın konuşmaları ardından söz alan üyeler dilek ve temennilerini iletti. 500'e yakın delegenin katılım sağladığı İstanbul Ardahan Kültür Evi Kongresi’nde saat 17.00'de sandıkların kapanması ile oy sayımına geçildi. Yapılan sayımda Ardahanlılar yeniden Efrail Çifçi dedi. Sayım sonucuna göre Mevcut Başkan Efrail Çifçi 314 oy alırken, Veysel Karatay ise 148 oy aldı. Çıkan oy sonucana göre Çifçi büyük bir farkla Ardahanlılardan tekrar güven oyu aldı.

Çifçi; “Ardahan kazandı”

Kongre sonrası kısa konuşma yapan Başkan Efrail Çifçi; “Ne ben nede Veysel bey kazandı. Kazanan Ardahan oldu. Biz yine her zamanki gibi çalışmalarımıza ve desteklerimize devam edeceğiz, bu anlamda yanımızda duran bize destek veren, bütün hemşerilerime Yönetim kurulundaki arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim” ifadelerini kullandı.

Karatay’dan Teşekkür


Sosyal medya hesabından değerlendirmede bulunan Veysel Karatay ise şunları söyledi; “Yeniden seçilen başkanı tebrik etmekle birlikte bu projelerin hayata geçirilmesi konusunda yanındaki en büyük destekçisi olacağım. Ardahanlılara hizmet etmek benim en büyük prensibimdir bu doğrultuda çalışmalarımı sürdüreceğim. Desteklerini benden esirgemeyen ekibime ve hemşehrilerime teşekkür ederim...”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.