Avcılar'da nöbet sürüyor

Avcılar'da nöbet sürüyor
Avcılar’da darbeye karşı her gün bir mahallede başlayan “Cumhuriyet ve Demokrasi Nöbeti” 30 Temmuz Cumartesi akşamı Yeşilkent Mahallesi Milli Egemenlik Parkı’nda devam etti.
Yoğun katılımın olduğu Cumhuriyet ve Demokrasi Nöbetinde vatandaşların ellerindeki Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri, Milli Egemenlik Parkı’nı kırmızı ve beyazın en güzel tonlarıyla boyadı.

Cumhuriyet ve Demokrasi Nöbeti, milletimizin, ülkemizin birlik ve beraberliğinin bozulmaması uğruna canını vermekten kaçınmayan şehitlerimiz için durulan saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun hemen ardından hep bir ağızdan, gür bir sesle okunan İstiklal Marşı’mız, iç ve dış tehdit unsurlarına karşı Türk Milleti’nin her bir ferdinin, Cumhuriyet’in yılmaz birer bekçisi olmaya devam edeceğinin en büyük göstergesiydi.
Program, TBMM, İBB ve Avcılar Belediye Meclisinde de okunan, ortak deklarasyonun okunması ile devam etti.

CUMHURİYET VE DEMOKRASİ İÇİN OMUZ OMUZA

Konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, alkışlar eşliğinde, elinde Türk Bayrağı ile çıktığı sahnede; ” Demokrasimiz için, Cumhuriyetimiz için, birlik beraberliğimiz için bir aradayız. Bu akşam yine şehitlerimiz var, şehitlerimizi anarak programa başlamak istiyorum. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum.15 TEMMUZ 2016 günü, Dinci ve gerici Fethullah Gülen terör örgütü bir darbe girişiminde bulundu. Bu faşizan girişim, devletimiz ve milletimizin karşı duruşu sayesinde önlendi. Bizler, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri bu tür faşist darbelerden çok çekmiş bir milletiz. O nedenle de bir daha demokrasimizin sekteye uğratılmasını, geriye götürülmesini istemiyoruz. Bizler parlamenter demokrasiden yanayız. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini ve Laik Demokratik Sosyal bir Hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak için nöbetteyiz. Demokrasi için, Cumhuriyetimiz için omuz omuzayız. Yaşasın Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyeti” dedi.
Cumhuriyet ve Demokrasi Nöbeti, 10. Yıl Marşı eşliğinde coşkulu bir şekilde devam etti.
Avcılar’da diğer mahallelerde devam edecek olan Cumhuriyet ve Demokrasi Nöbetinin gün ve tarihleri ise şöyle; 

31 TEMMUZ PAZAR SAAT: 21.00- 22.00 MERKEZ MAHALLESİ 
01 AĞUSTOS PAZARTESİ SAAT: 21.00- 22.00 MUSTAFA KEMAL PAŞA MAHALLESİ 
02 AĞUSTOS SALI SAAT: 21.00- 22.00 AMBARLI MAHALLESİ 
03 AĞUSTOS ÇARŞAMBA SAAT: 21.00- 22.00 FİRUZKÖY MAHALLESİ 
04 AĞUSTOS PERŞEMBE SAAT: 21.00- 22.00 DENİZKÖŞKLER MAHALLESİ 
05 AĞUSTOS CUMA SAAT: 21.00- 22.00 ÜNİVERSİTE MAHALLESİ 
06 AĞUSTOS CUMARTESİ SAAT: 21.00- 22.00 CİHANGİR MAHALLESİ 
07 AĞUSTOS PAZAR SAAT: 21.00- 22.00 GÜMÜŞPALA MAHALLESİ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.