Avcılar'da temizlik işçileri için destek yürüyüşü

Avcılar'da temizlik işçileri için destek yürüyüşü
15-16 Haziran işçi olaylarının 46'ncı yıldönümünde temizlik işçileri için yürüdüler.
 Avcılar Belediyesi'ne hizmet veren taşeron firmadan çıkarılan 34 temizlik işçisinin işlerine dönmesi istemiyle 44 gün önce başlattıkları eyleme, 15-16 Haziran işçi olaylarının 46'ncı yıldönümü nedeniye çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşları destek verdi.


Trafiğe kapalı Marmara Caddesi'nde bu akşam yürüyüşe başlayan işten çıkarılan işçiler ve onlara destek veren grupta bulunanlar, 'Direne direne kazanacağız', 'İşçiyiz, güçlüyüz, kazanacağız', diye sloganlar attı.

İşçilere Bakırköy Belediyesi'nden çıkarılan 17 işçinin yanı sıra çeşitli sendika, parti ve sivil toplum kuruluşlarından yaklaşık 400 kişilik grup da destek verdi. Belediye binası önüne kadar süren yürüyüşün ardından konuşan Belediye İş Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, 15 Haziran 1970'de başlayan ve 2 gün süren kanlı işçi eyleminin 46'ncı yıldönümünde işçilerin yine hakları için ayakta olduğunu söyledi. Avcılar'daki temizlik işçilerinin İş Yasası'nda yüz kızartıcı veya ahlaksız suçunu düzenleyen 25/2'nci maddeden çıkarıldıkları için işsizlik aylığı alamadığını belirten Ayçiçek, sosyal demokrat olduğunu ilan eden bir partinin sendikaya üye oldukları için işçi çıkardığını, arkadaşlarının en kısa sürede işlerine dönmelerinin sağlanması gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından halk müziği sanatçısı Pınar Aydınlar'ın söylediği türkülerin eşliğinde işçiler halay çekti.

Avcılar Belediyesi, taşeron firmanın çıkardığı işçiler ile ilgili ellerinde gerekli tutanak ve belgeler bulunduğunu, bunların işe dönmelerinin mümkün olmadığını açıkladığını, aksi halde iş disiplininin bozulacağını, üst işveren olarak bu konuda baskı yapılamayacağını bildirirken, "Tek çare hukuk yolları" diye açıklama yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.