Avcılar'dan 'Alo Atık Yağ' hattı

Avcılar'dan 'Alo Atık Yağ' hattı
Temiz bir çevre ve sürdürebilir doğal kaynakları koruma amacıyla Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler 444 6 989 atık yağ telefon hattı kurarak talepler doğrultusunda ilçedeki atık yağları topluyor.
 Türkiye’de ortalama 400 ton bitkisel atık yağ, doğaya ve çevreye tehlike saçıyor.Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri de bu tehlikeye dikkat çekmek amacıyla atık yağ toplamaya başladı.İlçe genelinde,kızartılmış yiyeceklerin son zamanlarda daha fazla  tüketilmesi sebebiyle,atık bitkisel yağların çoğaldığını ifade eden Avcılar Belediyesi  Çevre Koruma ve Kontrol yetkilileri ; Avcılar genelinde, yürütülen bu proje; Doğaya olan insan tahribatını ve çevrenin kirlenmesini  önlemek amacına yönelik çalışmalar yapıyor.


SAĞLIKLI BİR AVCILAR İÇİN : 444 6 989


Avcılar Belediyesi Çevre koruma  ve Kontrol Müdürlüğü ; Alo Atık yağ hattı kurulmasıyla, kızartma yapmak amacıyla kullanılan kirli yağların; temiz sulara ve kanalizasyona karışmadan toplanması hakkında bilgiler veren Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri ; Kalorisi çok yüksek olan bu yağlar suya ve kanalizasyona karıştığında zaman büyük oranda tahribata neden olduğunu söylediler. Yetkililer ayrıca atık suların arıtılması maliyetlerini de arttırdığını, yağların zamanla borularda birikmesiyle tıkanmalara neden olduğunu ifade ediyorlar .


Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak; ‘’ Çevre dostu belediyecilik kapsamında daha temiz bir Avcılarda yaşamak  ve sürdürebilir doğal kaynakları korumak  için ilgili ekiplerimiz tarafından sularımıza, denizlerimize  ve topraklarımıza karışmadan atık yağları dikkatle toplamaktayız ; Çocuklarımıza daha sağlıklı bir doğa bırakmak için Avcılar olarak çalışmaya devam edeceğiz’’ dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.