Avcılar Kent Konseyi'nden önemli karar!

Avcılar Kent Konseyi'nden önemli karar!
AVCILAR Kent Konseyi’nin genel kurulunda Mert Ali Ak başkanlığındaki liste yeniden işbaşına getirildi.
 Kent Konseyi’nde verilen bir önerge ile Mahalle Meclisi’nde cami imamı bulunacağına ilişkin madde 'Din temsilcileri bulunması' olarak değiştirildi.

Avcılar Kent Konseyi’nin genel kurulu Zübeyde Hanım Nikâh Salonu’nda yapıldı. Konsey Başkanı Mert Ali Ak, ilçedeki 10 mahalleden 9’unda örgütlendiklerini, çocuk, gençlik, engelli, kadın ve mahalle meclisleri oluşturulduğunu, yapılan çalışmaların ülke çapında ses getirdiğini söyledi. Ak, 1 Kasım seçimleri öncesi partilerin çevre kirliliğine yol açmamaları için aldıkları afiş, pankart asılmaması kararın ilçedeki siyasi partiler tarafından onaylandığını ve siyasi liderler tarafından da benzer ifade ile desteklendiğini, sokak hayvanlarının korunması, çevre sorunları çalışmaları yaptıklarını anlattı. Başkan Mert Ali Ak, ayrıca depreme karşı eğitim çalışmaları, Batman’daki öğrencilere kitap desteği sağladıklarını, son olarak deniz ulaşımının başlaması için sonuç getiren 25 bin imza toplanan kampanya yaptıklarını söyledi. Ak, seçildikleri takdirde yeni dönemde Avcılar’da gençlik merkezi, yıkılan Turgut Özal Stadyumu’nun bulunduğu alana kent meydana oluşturulması, altında 3 katlı otopark yapılması için çalışacaklarını söyledi. 110 genel kurul üyesinden katılan 85'inin oyunu alarak yeniden seçilen Mert Ali Ak'ın başkanlığındaki listede Prof.Dr. Gönen Dündar, Yrd.Doç.Dr Erdal Şen, Murat Çetin, Gülten Ekici, Celal Demirel, Hasan Değirmenci, Feride Doğan, Sevil Pehlivan, Oğuz Akkaş, Barış Emregül, İsmail Topkaya, Hüseyin Kara, Zeynep Çekmen, Kadir Aydın, Tuncer Tüt yer aldı. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli de yerel demokrasiye büyük katkı sağlayan Kent Konseyi’ne başarı diledi.

"İMAM' YERİNE 'DİN TEMSİLCİLERİ"

Genel kurulda söz alan üyelerden İsmail Topkaya’nın mahalle meclisinde imam bulunacağına ilişkin yönergedeki ifadenin "Din temsilcileri" olarak değiştirilmesini önerdi. Oylanan önerge oy birliği ile kabul edildi. Topkaya, "Bu değişiklik ile Alevi toplumu başta olmak üzere değişik inançtaki dini temsilcilerin de mahalle meclisine girmelerinin önü açılmış oldu" dedi.

Avcılar Kent Konseyi Mahalle Meclisleri Çalışma Yönergesi'nde 'Mahalle Meclisi'nde mahalle muhtarı ve ihtiyar kurulu üyeleri, resmi kurum Temsilcileri (Mahallede bulunan ilk, orta ve yüksek okul müdürleri, resmi dairelerin yöneticileri ve cami imamları), mahallede bulunan sivil toplum örgütü temsilcileri, halktan gönüllü üyeler ve kent konseyindeki meclis başkanlarının bulunması öngörülüyordu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.