AVCILAR’DA İNANCIN ZAFERİ KUTLANDI

AVCILAR’DA İNANCIN ZAFERİ KUTLANDI
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’üncü yıldönümü nedeniyle Avcılar’da fener alayı düzenlendi. Sabah erken saatler ’de Atatürk Anıtı’nda sivil toplum kuruluşlarıyla başlayan tören, Avcılar Hükümet konağında resmi törenle devam etti.
Avcılar Belediyesi’nin düzenlediği fener alayı, ilçenin en büyük caddesi olan Marmara Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı’nın önünden başlayan yürüyüş, Havuz Meydanı’na kadar devam etti. Fener alayında gaziler ve çocuklar önde yürüdü. Ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler bulunan grup, çeşitli sloganlar atarak gençlik marşını söyledi.

Avcılar,her zaman milli meselelerde tek yürektir.

Düzenlenen yürüyüşte konuşan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. “Bin yıldır sevgi, kardeşlik ve hoşgörü ile yurt edindiğimiz Anadolu topraklarına göz diken emperyalistleri; “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz!!’’ diyerek bizlere bu zaferi sağlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi saygıyla yad ediyoruz.

Batı emperyalizmine bir kez daha Anadolu’nun topraklarımız olduğunu gösterdik.

1914 yılında Birinci Dünya Savaşı ile başlayan topraklarımızın işgali, 30 Ağustos’ta kazandığımız zaferle son buldu. 1071 yılında Sultan Alparslan ile Anadolu’ya geldik. Bin yıl sonra tekrar Batı emperyalizmine bir kez daha Anadolu’nun topraklarımız olduğunu gösterdik. Çanakkale’yi geçilmez yapan, o ruhla Samsun’a çıkan, Kurtuluş Savaşını meclisten yöneten, bütün bu zaferlerini kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile taçlandıran büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir minnetle anıyoruz.

Amerika bile bir kadını başkanı yapmadı fakat bir Avcılar halkı bir kadını belediye başkanı yaptı.

Avcılar’da Milli bayramlarımız her zaman büyük bir coşku ile kutlanır. Her zaman milli meselelerde tek yürektir. Çünkü Avcılar Halkı Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetlerine sahip çıkar. Amerika bile bir kadını başkanı yapmadı fakat bir Avcılar halkı bir kadını belediye başkanı yaparak, en medeni ilçelerden olduğunu göstermiştir.

30 Ağustos mazlum milletlerin zaferidir.

30 Ağustos mazlum milletlerin zaferidir. Bir milletin yeniden doğuşunun destanıdır. Büyük bir ulus olarak bir ve beraber olduğumuzda darbeye, teröre ve emperyalist güçlere karşı her zaman galip geldiğimizi tüm Dünya’ya birçok kez gösterdik. Ordularımız dağıtılsa, şehirlerimiz işgal altında olsa da vatanımıza ve bayrağımıza olan inancımızla bu zaferi inşa etmek yüce Türk Milleti’nin benliğinde her zaman bulunur.’’ İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.