AYM'DEN KADIOĞLU'NA : 4 AY İÇİNDE ÖDE“

AYM'DEN KADIOĞLU'NA : 4 AY İÇİNDE ÖDE“
Esenyurt'taki arsasına bedeli ödenmeden belediye tarafından el konulan Kenan Yıldırım ve Turan Yıldırım adlı vatandaşlar, Esenyurt Belediyesi'nin kendisine güçlük çıkardığı gerekçesiyle bireysel başvuru hakkını kullandı, Belediye Başkanı Kadıoğlu'nu Anaya

Mağdur vatandaşlar, Esenyurt Belediye Başkanlığı aleyhine Büyükçekmece 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde açtıkları davada, belediyenin, tadilat imar planı ile sahibi oldukları 190 ada 15 parsel numaralı taşınmazın tamamını park alanına dönüştürdüğünü, fiilen taşınmaza el attığını, yapılan imar değişikliği ile ikinci kez Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) kestiğini ileri sürerek kamulaştırma yapılmaksızın el atılan taşınmazın bedeli olarak 7.000 TL'nin tahsilini talep etti. Uzun süren davalar sonucunda haklı görülen mağdur vatandaşların mağduriyetin giderilmesi için ödeme yapılması yönünde mahkeme kararı verildi. Belediyenin temyiz talebinin reddedilmesinin ardından da karar kesinleşti.

 

Belediye mallarının şahıslarca haczedilemeceği ilkesinden hareketle, arsa bedelini mağdur vatandaşlara ödememek için ayak direten Esenyurt Belediyesi,  ödemenin, belediyeden alacağı olan alacaklı sırasına göre yapılacağını, davayı kazanan şahısların ödeme sırasında 30. ve 31. sırada olduğunu bu yüzden de beklemeleri gerektiğini söyledi.

 

Belediye girişimlerinden sonuç alamayan arsa sahipleri bu ke zde adil yargılanma ve mülkiyet haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle, AYM'nin kapısını çaldı. AYM, başvurunun kabul edilebilir olduğu yönünde olduğuna hükmetti, başvuruyu, şahıslar lehine karara bağladı. Karar gereğince, adil yargılanma ve mülkiyet hakları ihlal edilen arsa sahiplerine kişi başına 6 bin 650 TL. manevi tazminat ve arsa sahiplerinin Maliye Hazinesi'ne başvurusunun ardından en geç 4 ay içinde bedelsiz kamulaştırmadan dolayı hakları olan arsa bedelleri ödenecek.

 

 

 

 

 

 


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.