Babayiğit; Akgün eşkiyalık yaptı!

Babayiğit; Akgün eşkiyalık yaptı!
Av. Celal Babayiğit, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün eşkiyalık yaparak arkadaşları İbrahim Bilgin'i meclisinden dışarı attırdığını belirterek olayı yargıya taşıyacaklarını kaydetti.
'Demokrasi parlak pankartlar yazmakla olmaz'
Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit, 7 Aralık 2012 Cuma günü Büyükçekmece Belediye meclis toplantısında yaşanan olaylar ve hazineye devredilen yat limanı ile ilgili ilçe binasında basının karşısına çıktı. Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün eşkıyalık yaparak ilçe başkan yardımcısını meclisten attığını belirten Babayiğit, meclis toplantısında yapılan hakaretler sadece İbrahim Bilgin’e değil partimize ve Büyükçekmece halkına da yapılmıştır, olayı yargıya taşıyacağız diye kaydetti.
Limanın hazineye devredilmesi  bir kayıp değil. Yat limanı yine Büyükçekmece’nindir diyen  Av. Celal Babayiğit şu açıklamalarda bulundu:
Orada yapılan davranış Büyükçekmecelilere yapılan koca bir ayıptır. Bu tavırlar ancak oteriter rejimlerde olur. Belediye Başkanı eşkıyalık yaparak ilçe başkan yardımcımızı meclisten attrımaya kalkmıştır. Eğer siz eleştiriye tahammül edemiyorsanız siyaset yapmayacaksınız. Demokrasi sadece parlak pankartlar yazdırıp çarşı ve sokağa asmakla olmaz. Muhalif olan ve oy vermeyen esnafın dükkanlarını kapattırma, insanların ekmeyi ile oynama, rekabeti kan davası haline getirme kafa mantığı, Cuma günü de mecliste yaşanan kafa ile aynı kafa yapısıdır.
Olay yargıya taşınıyor
Kapanan beldelerle birlikte Büyükçekmece büyüdü. Görüldüğü üzere belediye başkanı bu yükü taşıyamıyor. Sırf muhalif olanlara karşı hasimhane tavırlar sergiliyor.  İlçe belediyesi kendini hukukun üzerinde görüyor. İşlerini doğru düzgün yapamıyor. Kafasına göre iş yapıyor, Muratbey'de asfalt fabrikası vardı, o gün vatandaşın eleştirisine tahammül etmeyen başkan vatandaşı sokaktan kovmak gibi yeni bir kavram geliştirmiş durumda. Bu tavırlar ancak  oteriter rejimlerde olur. Arkadaşımız İbrahim Bilgin’e hakaret ve tehditler olduğundan, belediye başkanı Akgün hakkında savcılığa şikayet dilekçesi vereceğiz ve işin adli yönünün de takipçisi olacağız.
Büyükçekmece'de neden kent konseyi yok?
Büyükçekmece eleştirilere tahammülü olmayan bir anlayış tarafından yönetiliyor. Soruyurum size, neden Büyükçekmece'de kent konseyi yok?  Çünkü başkan eleştiriye tahammül edemiyor da ondan. Cuma günü mecliste yaşanan ile Muratbey'de yaşananlar da aynı kafa yapısının işidir.
Limana evet oyu vermiştik
Limanın hazineye devredilmesi  bir kayıp değil. Yat limanı Büyükçekmece’nindir. Değişen bir şey, yok ha belediyenin ha Maliyenin olmuş Büyükçekmece yine yat limanını kazanmış durumdadır. Limanın Büyükçekmece'ye yararı olduğu için arkadaşlarımız mecliste evet oyu verdiler. Sonrasında ise yanlışlar olduğunu görerek takipçisi olduk ve maliye de iptal etti. Fakat sonuç olarak yat limanı yine Büyükçekmece’nin oldu.
Kira bedeli bile ödenmemiş!
Yat limanının neden maliye ye devir edildiğine gelince kısaca üç nedenle özetleyebiliriz. Birinci nedeni imara aykırılık. İki kira bedelinin ödenmediği ki bu rakam trilyonları aşan rakamlardır. Üçüncüsü de süre içerisinde tamamlanmadığı ve sürenin ihlal edildiğindendir...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.