Babayiğit HABERDAR'ı ziyaret etti

Babayiğit HABERDAR'ı ziyaret etti
Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit ve yönetim kurulu üyeleri HABERDAR'ı ziyaret etti.


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın kuruluşlarına ziyarette bulunduklarını kaydeden Babayiğit'e, belediye meclis üyesi İlyas Çakır da eşlik etti.
HABERDAR Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Mert ve gazete çalışanları ile bir süre görüşen Babayiğit  burada yaptığı konuşmada Mert'e hitaben;  'Gazetecilik mesleğini layıkıyla yapanlardan birisisiniz. Şahsınız nezdinde tüm HABERDAR çalışanları kutluyorum' dedi.

Babayiğit konuşmasına şunlara yer verdi:
Yerel basının temel kriterleri ve olması gerekenleri çerçevesinde baktığımız zaman Büyükçekmece’de tarafsızlık anlayışı içerisinde, sadece doğruyu bilgilendirmek adına ender gazetelerden birisisiniz. Bu çizginizin devam etmesini arzu ederiz. Çünkü devam ederse işte o zaman layıkıyla bu işi yapmış olursunuz. Bu konuda şikayetimiz yok memnuniyetim var. Bu vesileyle tekrar gazeteciler gününü kutluyor, çalışan gazeteciler gününe uygun bir gazetecilik hayatınızın olmasını diliyorum. Çalışan gazeteci ne kadar özgür bağımsız olursa o zaman daha sağlıklı bir gazetecilik olmuş olur. İlla gazetecinin, gazetecilik mezunu olması gerekmiyor. Tabi gazetecilik mezunu olmayan arkadaşların yapması yerine gazetecilik okumuş arkadaşlarımızın bu işi yapmasını arzu ederiz. Sonuçta gazetecilik çok geniş bir perspektif, yani işin teknik boyutundan ziyade entelektüel fikri tarafı da var. O bakımdan toplumun tüm problemlerine ilişkin söz söylemeye yeterli olan herkesin çalışabileceği bir alan. O perspektifle baktığımızda çalışanlar kendilerini ne kadar güçlü hissederse, bu bahsettiğimiz temel gazetecilik hizmeti o oranda sağlıklı işler. Sizinde çalışanlarınızın özgür iradesiyle gazetecilik yaptığını biliyoruz. Demek ki patrona sitem edebiliyorsa çalışan epey güçlü demektir.

HABERDAR Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Mert ise Babayiğit ve yönetim kurulu üyelerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken; 'İşimizi yapmamız için kendi bilgi birikim düşüncemiz dışında sizin gibi basın dostlarının çoğalması gerekiyor. Biz bu gazeteyi sizler için yapıyoruz. Ben bu gazetelerin asıl sahiplerinin okuyucular olduğunu düşünüyorum.' dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.