Babayiğit, Topbaş'ı buraya getir!

Babayiğit, Topbaş'ı buraya getir!
Bir türlü tamamlanamayan ve şuanda mühürlenmiş olan, ALT GEÇİT mağduru esnaf, Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit'den İBB Başkanı Topbaş'ı bu alan getirmesini istedi. Babayiğit ise 'neden olmasın, davet ederiz. Gerekir ise getiririz' d

Bir türlü tamamlanamayan ve şuanda mühürlenmiş olan, Büyükçekmece 19 Mayıs Mahallesi ile Fatih Mahallesi’ni bir birine bağlayacak olan ALT GEÇİT inşaatından mağdur olan esnaflar isyan noktasına geldi.

Esnaf isyan bayrağı açtı

Toplantıda konuşan esnaflar; 'Aynı inşaat Büyükçekmece'de diğil de İstanbul'un başka yerinde olmuş olsaydı kadir Topbaş o koltuğunda oturabilir miydi? Nedir bizim çektiğimiz. Neden bize kimse sahip çıkmıyor? Mağduriyetimizi kimseler görmüyor? Ne İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ne yerl Büyükçekmece Belediye Başkanlığı ne de hiçbir kurum ve kuruluş buradaki esnafın derdine çare bulmuyor. Elektrik kabloları çevreye sarkmış, yarın birisi hayatını kaybederse kim hesap verecek? Etraf çamurdan geçilmiyor. Dükkanlarımızı açan yok. 2010 yılında başlayan inşaat 3-5 ay sürecek dediler. 3 yıldır alt geçit bitmedi. Bu çağda bu yaşananları haketmiyoruz' diyerek isya ettiler...

Babayiğit, Topbaş'ı buraya getir!

Bir türlü tamamlanamayan ve şuanda mühürlenmiş olan, Büyükçekmece 19 Mayıs Mahallesi ile Fatih Mahallesi’ni bir birine bağlayacak olan ALT GEÇİT inşaatından mağdur olan esnaflar isyan noktasına geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve teknik sorunlardan dolayı mahkeme kararı ile KARAYOLLARI tarafından durdurulmuş olan alt geçit inşaatı için çevre esnafı ile bir toplantı yapan Büyükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rahmi Yazıcı buradaki esnafın haklarını aramaları için mahkeme yolunu gösterdi.

Dava açalım!

Köprü bağlantı caddesinde bulunan esnafı bir araya getiren Büyükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rahmi Yazıcı burada yaptığı konuşmada; 'Büyükşehir Belediyesi nezdinde bir ay önce yaptığımız müracaatla proje hakkında bilgi istedik. Maalesef geri dönüş olunmadı. 7 milyon TL yatırım yapılırken neden gerekli izinler alınmadı, neden proje süresinde bitmedi, keyfiyetten ötürü esnafın yaşadığı mağduriyeti kim tazmin edecek? Ülkemiz o kadar boş mu ki idarecilerimiz sorumsuzca iş yapıyorlar' Diyerek esnafın mağduriyetlerini hukuki zeminde de aramaları gerektiğini kaydetti.

Babayiğit sorumluluğu üstlendi

Ak Parti Büyükçekmece  İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit de toplantıya katılarak 'Bu alt geçidin yapılması için ilçe başkanlığı olarak biz müracaat ettik. Burayı yapan da biziz. Buradaki sorumlulukta bize aittir. Siyaseten zaten bunun bedelini ödüyoruz. Bu inşaatın tamamlanması için açılan davanın ortadan kalkması gerek. Davanın ortadan kalkması için ise deniz seviyesinin altına inen bu tür alt geçitlerde sorumluluğun işi yapan Büyükşehir Belediyesi'nin ileride oluşabilecek problemleri (Su baskını v.s) ortadan kaldırmayı taahhüt etmesi gerek. Büyükşehir genel sekreteri ile görüştüm. Bir hafta içerisinde bu problemin ortadan kalkacağını iletti. Eğer hallolmaz ise o zaman siyasi olanaklarımız ile bir an evvel bu altgeçidi tamamlatacağız' dedi.

Kadir Topbaş buraya gelsin!

Burada esnafın tepkileri ile karşılaşan İlçe Başkanı Babayiğit aynı zamanda bir çok esnaftan da 'Biz ilçe başkanlığına ne zaman gitsek Sayın Başkan bizim ile ilgilendi. Kendisine diyecek sözümüz yok. Ancak kendisinden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı buraya getirmesini istiyoruz. Gelsin halimizi görsün. Bizler bittik, vergilerimizi, kredilerimizi ödeyemiyoruz. Dükkanlarımız elden gitti. Siftah yapmadan haftayı kapatıyoruz, bıkarın günlük siftahları' diye isyan ettiler.

HABERDAR BİR AY ÖNCE YAZMIŞTI

HABERDAR 21 Kasım 2012 günü 'Aziz Nesin yazdı, Topbaş oynadı!'  başlıklı haberi ile konuyu bölge gündemine taşıyarak şunları yazmıştı:

Aylardır devam eden Alt Geçit inşaatı bitim aşamasına gelmeden Karayolları'ndan izin alınmadığı gerekçesi ile durduruldu. Yurttaşlar böyle bir olayın ancak Azizi Nesin'in hikayelerinde okunabileceğini hatırlatarak HABERDAR'a şöyle konuştular; 'Zannedersiniz Aziz Nesin yazdı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Tobaş oynadı. Komedinin böylesi 2012 yılında Türkiye'de. Bir alt geçit inşaatına başlıyorsunuz. Yer E-5'in tam altından geçtiği için Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait. Ancak ne hikmet ise siz Karayolları'ndan izin almaya gerek duymuyorsunuz. Olan bölge halkına, esnafa, yurttaşa oluyor. Milli servete oluyor. Ne olacak şimdi? Bunca harcanan paraların hesabını kim verecek?'

ESNAF KEPENK KAPATTI!

Alt Geçit inşaatının çevresinde yer alan esnafların çoğu aylardır devam eden ve bir türlü tamamlanamayan çalışmalardan dolayı kepenk kapatmaya başladırlar. İnşaat alanından dolayı dükkanlarının önünden ne yayaların ne de arabaların geçmediğini belirten esnaflar çok mağdur olduklarını İBB'ye dava açmayı düşündüklerini kaydettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.