Bakırköy'de Nevruz coşkusu

Bakırköy'de Nevruz coşkusu
Bakırköy Belediyesinin katkılarıyla Türk Ocağı İstanbul ve Bakırköy Şubeleri tarafından düzenlenen nevruz şenliği, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Nevruz Şenliği, Bakırköy Belediyesi Sanat Müziği Korosu üyelerinin açılışta seslendirdiği İzmir Marşı’nı coşkulu kalabalığın hep bir ağızdan söylemesi ile başladı.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, şenlikte yaptığı konuşmada, nevruzun önemini anlattı. Türk milletinin geleneğinde tek devlet, tek millet ve tek vatanın olduğunu ifade eden Kerimoğlu, "Türklerin geleneğinde kurultay, bilge insanlar, ihtiyar heyetleri ve bilge kağanlar ile onlara yardım eden kadınlar var. Tek adamlık yok. Ortak akıl, bu milletin en önemli değeridir." dedi.

Folklor gruplarının sahne aldığı şenlikte, Beşiktaş Belediyesi Oyun Gençlik Spor Kulübü Zeybek Grubu, Üsküdar Belediyesi Halk Oyunları Horon Grubu, Kafkas Yıldızları, Erzurum, Elazığ, Irak ve Suriye Türkmen Halk Dansları Gruplarının yanı sıra TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Merve Kayacan’ın seslendirdiği eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.