BALKAN FESTİVALİ RÜZGARI KÜÇÜKEKMECEDE ESECEK

BALKAN FESTİVALİ RÜZGARI KÜÇÜKEKMECEDE ESECEK
Küçükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan ve türkülerinden kendine özgü lezzetlerine kadar Trakya kültürünün İstanbul’da yaşatılacağı “Trakya, Rumeli ve Balkan Festivali” için geri sayım başladı. 9 Temmuz Pazar günü Halkalı

Rumeli ve Balkan kültürünün İstanbul’da yaşatılacağı ve bu yıl ilk kez düzenlenecek Rumeli ve Balkan Festivali için hazırlıklarda sona gelindi. Küçükçekmece Belediyesi tarafından organize edilen festivalde, ızgaralarda pişirilecek kilolarca Tekirdağ köftesi, ayran ve Rumeli tulumbası eşliğinde 10 bin kişiye ikram edilecek. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in de katılım göstereceği festival, 9 Temmuz Pazar günü, Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Festivallerle Kültürel Değerlerimizi Yaşatıyor”

Birlik ve beraberliği pekiştirecek festivaller yapmaya devam edeceklerini belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz; “Küçükçekmece Belediyesi olarak, kültürel değerlerimizin yaşatılmasını ve yeni nesle aktarılmasını çok önemsiyoruz. Bu anlayışla, birlik ve beraberliği pekiştirecek etkinliklerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Bizleri bir araya getirerek, ortak paydada buluşmamızı sağlayacak festivallerimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Danslar ve Türkülerle Rumeli-Balkan Havası

Rumelili Ekrem, Ramazan Günay ve Sevim Balkan’ın, Rumeli ve Balkan türküleri söyleyeceği festivalde, Roman Dans Topluluğu sahne alacak. Rumeli ve Balkan bölgelerini temsilen derneklerin de katılım göstereceği festival, renkli görüntülere sahne olacak.

Editöre Not:

Tarih: 9 Temmuz Pazar

Saat: 17.00

Yer: Halkalı Meydanı (Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanı)

Program Akışı:

17.00 Program Başlangıcı

18.00 Tekirdağ Köfte, Ayran ve Rumeli Tulumbası İkram

18.15 Protokol Konuşmaları

18.30 Konser Rumelili Ekrem

19.30 Sultan Murat Halk Oyunları Sahne Programı

20.00 Konser Sevim Balkan

20.30 Konser Ramazan Günay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.