Balkanlar Avcılar'a taşındı

Balkanlar Avcılar'a taşındı
Avcılar Marmaralı Rumeli Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Üyeleri, 1'inci Geleneksel Rumeli Balkan Şöleni ve Dayanışma gecesini Avcılar Özer Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Gecenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ata Erol, “Bizim in

Avcılar Marmaralı Rumeli Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ata Erol ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı geceye, CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, CHP İstanbul 3'üncü bölge milletvekili aday adayları Av. Hayri Yaman, Dr. Necdet Ayaydın ve Selami Değirmenci'nin yanı sıra CHP Avcılar İlçe Başkanı Yüksel Can, DSP Avcılar İlçe Başkanı Nuri Altın ile sanatçı Balık Ayhan'da katılan isimler arasında yer aldı. Çok sayıda dernek üyesinin katıldığı geceye gösterilen ilgi büyük oldu.

 

Mustafa Kemal'in askerleriyiz

Gecenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ata Erol, “Bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz” diye konuştu. Özellikle geceye katılım gösteren hemşerilerinin önemine dikkat çeken Başkan Erol, “Onların buradaki varlığı bizler için oldukça önemlidir. Çünkü onlar davasına ve değerlerine bağlı insanlardır” dedi. “Rumeli ve Balkan Türkleri olarak Mustafa Kemal'in askeriyiz” ifadesini kullanan Erol, katılımcılar tarafından büyük alkış alırken, “Bizim insanlarımız hiçbir zaman satılmamışlardır. Bizim insanımız Mustafa Kemal'in devrimlerine inanan insanlardır, bizim insanımız hiçbir zaman boynunu bükmeyenlerdendir” şeklinde konuştu. Rumeli ve Balkan Türkleri'nin her zaman Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacağını belirten Erol “Yaklaşan seçimlerde bizler irademizi tüm bunların doğrultusunda göstereceğiz” ifadesini kullandı.

 

Ailemden biri gibisiniz

Dernek gecesinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, kendisinin 1'inci bölge milletvekili olmasına rağmen 3'üncü bölge içerisinde bulunan Avcılar'daki geceye katılmasına açıklık getirdi. “Rumeli ve Balkan Türkleri benim ailemden biri gibidir” ifadesini kullandı. Kızının Balkan göçmeni olan birisiyle evlendiğini söyleyen Dinçer, “Bizim bağımız artık burada geliyor” dedi. Rumeli ve Balkan Türkleri'nin de kendisini aileden biri gibi görmesini istediğine değinen Dinçer, “Bu güzel dostluğumuz ve bağımızla bugün burada buluşmak kısmetmiş” ifadesini kullanarak, yaşadığı mutluluğu anlattı.

KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.