Başkan Cem Kara’dan işyeri açan vatandaşlara mesajlı ruhsat

Başkan Cem Kara’dan işyeri açan vatandaşlara mesajlı ruhsat
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, örneği görülmemiş bir uygulamaya imza attı. İlçede tüm belgeleri tamamlayarak başvuruda bulunan ve gerekli denetimlerin yapılmasından sonra işyeri açma ve çalışma ruhsatı almaya hak kazanan esnaflara ruhsatları, Başkan C

Çatalca Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri, işyeri ruhsatı alan esnaflara ruhsatlarını başkanın mesajı ile birlikte götürüp teslim ediyor. Başkan Cem Kara’nın talimatları doğrultusunda 2017 yılına yeni bir uygulama ile giren Müdürlük, işyeri açacak esnafların ruhsatlarını vatandaşların işyerlerine götürerek elden teslim ediyor.

2016 yılında 337 işyeri ruhsatı verdik

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara konuya dair yaptığı açıklamada” Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar sonucunda geçtiğimiz yılın 12 aylık döneminde 337 işyeri, işyeri açma ve çalışma ruhsatı almıştır. Bunların içerisinde yeni işyeri açıp işyeri açma ruhsatı almak için başvuru yapan esnafımız olduğu gibi, denetimler sonucu ruhsatı olmadığı tespit edilerek uyarılan işyeri sahipleri de bulunmaktadır. 2017 Mart ayı itibarıyla şu ana kadar 62 işyeri ruhsatı vermiş bulunuyoruz. Bu yıl başlattığımız uygulama kapsamında iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarını bizzat belediye personeli esnaflarımıza elden teslim etmektedir. Denetimlerimizde, esnafımıza öncelikle ruhsat almanın, ruhsatlı çalışmanın önemini anlatıyoruz. Bu konuda yürürlükte olan mevzuat konusunda esnafımızı bilgilendiriyoruz. 2016 yılında gerçekleştirdiğimiz kapsamlı çalışma sonunda çok sayıda işyerini ruhsatlandırmış bulunuyoruz İşyerlerinin öncelikle vatandaşlarımıza, ailelerine, sonrasında da ilçemiz ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

İşinizde sağlık, mutluluk, başarı ve hayırlı kazançlar dilerim

Başkan Cem Kara’nın ruhsat alan vatandaşlara ulaştırılan, “Belediyemize başvurup istenilen tüm belgeleri eksiksiz tamamlayarak almış olduğunuz işyeri ruhsatı ile barış, kardeşlik ve huzur dolu güzide ilçemiz Çatalca’da faaliyet gösteren yaklaşık 3.000 işletmeden oluşan müteşebbis ailesine katılmış oluyorsunuz. İşyerinizin öncelikle size ve ailenize, sonrasında da ilçemiz ve ülkemize hayırlı olmasını temenni eder, faaliyete başlamış olduğunuz işinizde sağlık, mutluluk, başarı ve hayırlı kazançlar dilerim” ifadelerinin yer aldığı yazılı mesajı, esnaflar tarafından memnuniyetle karşılanırken örneği görülmemiş bir uygulama olduğunun altı çiziliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.