Başkan Dr. Handan Toprak New York’ta Projelerini Anlattı

Başkan Dr. Handan Toprak New York’ta Projelerini Anlattı
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, 6-9 Temmuz tarihlerinde New York’ta gerçekleştirilen Sosyalist Enternasyonal Kadın Toplantısına katıldı.

Sosyalist Enternasyonal Kadın Toplantısı’nda dünya kadınları Pekin Deklarasyonunun kabul edilişinin 20. yılında cinsiyet eşitliği küresel dünyada demokrasi ve siyasal katılım açısından değerlendirmede bulundular.

 

New York’ta Birleşmiş Milletler Binasında, dünyanın pek çok ülkesinden gelen kadın temsilcilerinin yer aldığı toplantıda bir konuşma yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, anakent dahil olmak üzere toplam 40 ayrı belediye başkanının bulunduğu İstanbul’daki tek kadın belediye başkanı olduğunu belirterek; “ Türkiye’de toplam da sadece 37 kadın belediye başkanı bulunmaktadır. Bu oran binde 37’ye denk gelmektedir. Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının yönetimindeki dönemin iktidarının 1934 yılında cinsiyet eşitliği temelinde kadına seçme ve seçilme hakkını vermeleri ülkemizde kadın hakları açısından çok önemli bir sürecin başlangıcını oluşturmuştur. Ayrıca kendi döneminde dünyada bir rol model teşkil etmiştir” dedi.

 

Konuşmasının devamında seçilen bir belediye başkanı olarak kentin problemlerinin çözümünü oluştururken, geliştirdikleri projelere değinen Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak; “Projelerimi gerçekleştirirken, hekim metodolojisi ve kadın perspektifi ile çalışmaktayım. Tam da bu noktada sizlere gerçekleştirmekte olduğumuz birkaç proje ve problem çözümünü paylaşmak istiyorum.

Örneğin madde bağımlılığında koruyucu önlem olarak, göreve gelir gelmez sanat ile ilgili olarak İstanbul’un tek belediye konservatuarını, spor ile ilgili olarak da spor müdürlüğünü kurarak insanlarımızın özellikle gençlerimizin sanat ve spor ile buluşmasını sağladık. Bu bağlamda ilçemizde yaşamakta olan 1000 kadın ile koro kurup onlarla türkü söyleterek ve birçok proje ile sosyal yönden edilgen bir durumdan etken bir pozisyona getirmeye özen gösterdik.

Gençlerimize pek çok alanda spor yapma olanakları sunmakla birlikte şimdi de olimpik bir spor tesisi içinde barındıran İstanbul’un 5. Spor Lisesinin projesini hayata geçirmeye çalışıyoruz. Ayrıca uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda tedavi ve rehabilite etmek üzere Türkiye’de bir ilk olan C4 sistemi yöntemi ile hizmet veren “Bağımlılık Tedavi ve Takip Merkezi”mizi hizmete açtık.

Bir başka sosyal projemiz olan Aş Evi’ni belediyemiz bünyesinde kurduk. Yoksul ve kimsesizlerin hizmetine sunduk. Hasta, yaşlı ve engelli olduğu için evinde yemek yapamayanlara her gün üç öğün sıcak yemek evlerine servis edilmektedir. Yine yaşlı ve engelli için “Evde Bakım Hizmeti” verilmektedir. Ayrıca Huzur Evi ve Öğrenci Misafirhanesi inşaatlarımızın yapımı hızla sürmekte olup bu yılsonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

 

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak konuşmasının son bölümünde, kadın kollarından gelen bir belediye başkanı olduğunu belirterek, “ Kadın problemleri konusunda Kadın Aile Müdürlüğü’nü kuran ilk ilçe belediyesi olmanın gururunu taşıyoruz.  Kadını sosyal ve ekonomik hayata katan, kadına yönelik şiddetin önüne geçecek birçok projeyi hayata geçirdik. İnşaatı hızla sürmekte olan Kadın Sığınma Evimiz faaliyete geçtiğinde kadın cinayetlerinin engellenmesinde ve azalmasında önemli bir hizmet verecektir.

Bütün bu çalışmaların sonucunda 28 Mart 2015 tarihinde dünyada ilk kez gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Kadın Belediye Başkanları Zirvesi’ni yaptık. Dünyanın birçok ülkesinden gelen kadın belediye başkanları ile sorun ve çözümlerimizi paylaşıp bilgi alışverişinde bulunduk. Yerel yönetimlerde kadın bakış açısına dikkat çekerek bu çalışmalarımızı her yıl düzenlemek üzere gelenekselleştirdik. Bu çalışmalarımızı yazılı bir doküman haline getirdik ve bu dokümanlar dünyanın tüm kadın belediye başkanlarına gönderilecektir” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.