Başlarına taş yağıyor

Başlarına taş yağıyor
Çatalca’da bulunan taşocaklarının hemen yanında ikamet eden vatandaşlar isyan etti; Başımıza taş yağıyor!

Ferhatpaşa Mahallesi koğuk dere mevkiinde ikamet eden vatandaşlar, taşocaklarında gerçekleşen patlamaların mal ve can güvenliklerini tehdit altında bıraktığı gerekçesiyle Çatalca Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulundular. 10 yıldır bunun mücadelesini verdiklerini söyleyen vatandaşlar, ‘eski Çatalca Kaymakamı Yüksel Ayhan’a şikayet dilekçemizi sunmuştuk. Ancak Kaymakam Yüksel Ayhan, verdiği yazılı cevapta, şirket yetkililerinin uyarıldığını bildirdiler. ‘ diye konuştular.

Kaymakam değişti şikayet değişmedi

Yüksel Ayhan’ın ardından Çatalca Kaymakamı olan Nevzat’ Taşdan’a da şikayetlerini yineleyen vatandaşların aldığı cevap değişmedi. ‘Söz konusu taşocaklarının yapılan dinamit atımları sırasında daha duyarlı davranılması ve gereken hassasiyetin gösterilmesi konusunda talimat verilmiştir’ açıklamasının ardından çareyi savcılığa şikayet etmekte arayan vatandaşlar topladıkları imzalarla Çatalca Cumhuriyet Savcılığına başvurdular. Savcılıkta umduklarını arayan Vatandaşlar, savcılık tarafından dilekçenin kaymakamlığa havale edilmesiyle yıkıldılar.

‘Başımıza taş yağıyor’

Can ve mal güvenliklerinin hiçe sayıldığını söyleyen şikayetçi vatandaşlardan Dursun Kaplan, ‘ Taşocaklarında patlatılan dinamitler hayatımızı tehlikeye atıyor. Taşlar evlerimizin üzerine kadar geliyor. Resmen başımıza taş yağıyor. 10 yıldır yetkililere her türlü başvuruyu yapmamıza rağmen sonuç alamadık. Çocuklarımız ve ailemiz her gün bu taşların korkusuyla yaşıyorlar.’ dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.