Bayrak Şairimiz doğduğu yer Çatalca’da anıldı

Bayrak Şairimiz doğduğu yer Çatalca’da anıldı
‘Bayrak Şairi’ olarak bilinen merhum şair Arif Nihat Asya, vefatının yıl dönümünde doğduğu yer Çatalca’da düzenlenen törenlerle anıldı.

1904 yılında Çatalca İnceğiz Köyü'nde doğan ve "Bayrak" şiiriyle "Bayrak Şairi" olarak anılan Şair Arif Nihat Asya düzenlenen törenlerle anıldı. Çatalca Kaymakamlığı tarafından düzenlenen anma törenleri Çatalca Halk Eğitim Merkezi ve şairin doğduğu Çatalca İnceğiz Köy Meydanı’nda bulunan anıtı başında gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezi’nde Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel,Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt ve ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleşen törende, şairin isminin verildiği Çatalca Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından şairin hayatı anlatıldı ve şiirleri okundu. Program sonunda ilçede şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Çatalca İnceğiz’de düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ardından anıta çelenk sunumu ile devam etti. Törene Çatalca Belediye Meclis toplantısı olması nedeniyle katılamayan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara adına Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Uçar, Fehmi Akyüz ve Başkan Danışmanı Adem Serezli katıldı. Başkan Yardımcısı Fehmi Akyüz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak merhum şairi rahmet ve saygıyla andı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.