Belediye her türlü desteği verecek

Belediye her türlü desteği verecek
İstanbul Ardahan Kültürevi’nin, 21 Şubat’ta gerçekleşecek olan açılışı için çalışmalar hızlandı. Esenyurt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan kültürevini inceleyen Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, binayla ilgili son talimatlarını vererek, “Esenyurt Be

Ardahan Kültürevi olarak ilk kez kendi binasında düzenlediği kahvaltılı toplantıya, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun yanı sıra Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, Belediye Başkanvekili Gürbüz Süleymanoğlu, meclis üyeleri ve Ardahan ilçe dernek başkanları da katıldı. Ardahan Kültür Evi’nin tamamlanan çalışmalarını yerinde görmek isteyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Kültürevi Yönetimi ile birlikte katları dolaşarak açılışın içeriği hakkında Kültür Evi Başkanı Efrail Çiftçi’den bilgi aldı. Esenyurt Belediyesi tarafından yapım aşaması tamamlanan 3600 metrekare alana sahip olan 5 katlı kompleks, görkemli bir açılışla Ardahanlıların hizmetine hazırlanıyor. En alt katında masa tenisi, satranç gibi spor dallarının oynanması için alanların bulunacağı, toplantı salonlarıyla ve lobisiyle tam donanımlı bir tesis oluşturuldu.

 

Kültürel anlamda önemli

Yapımı tamamlanan Ardahan Kültür Evi, İstanbul’da yaşayan Ardahanlılar için bir ilki oluştururken; Türkiye’de de sosyal ve kültürel anlamda model olacak bir tesis de hizmete sunuluyor. 3600 metrekare alana sahip 5 katlı bina içerisinde; kahvaltı salonu, taziye salonu, tiyatro salonu, ilçe dernekleri için ayrılan bölümler ve öğrenciler için eğitim sürecine destek sağlayacak kurs alanları da bulunuyor. Her türlü etkinlik ve programa hitap eden tesis hizmete açılması için gün sayıyor. Düzenlenen kahvaltı programında bir araya gelen İstanbul Ardahan Kültür Evi Yönetimi ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu açılış programı için fikir alışverişinde bulundu.

 

Yoğun katılım bekleniyor

İstanbul ve Ardahan Milletvekilleri ile İlçe Belediye Başkanlarının yanı sıra sanatçılar, dernek başkanları, siyasetçiler, iş adamları, esnaf ve basın mensuplarının da açılışta hazır bulunmaları için çalışmalar yapılırken binlerce Ardahanlı vatandaşın katılımı bekleniyor.

 

Kadıoğlu’ndan tam destek

Açılış öncesi Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Ardahan Kültür Evi binasını dolaşarak eksikliklerin tamamlanması konusunda son talimatları verdi. Kültürevi Yöneticileri ile fikir alışverişinde bulunan Başkan Kadıoğlu, “ Ardahan Kültür Evi’ne maddi ve manevi her türlü desteğimizi Esenyurt Belediyesi olarak en güzel şekilde sağlayacağız” diyerek verdiği desteği ifade etti. Sözlerine devam eden Kadıoğlu, “Ardahanlılar için yapmış olduğumuz bu tesisin, sizlere hayırlı olmasını diliyorum. Açılış için bizden ne talep ediyorsanız, yerine getirmeye hazırız. Tesisimizin eksikliklerini açılışa kadar tamamlayacağız. Hem Esenyurt’a hem de Ardahanlılara yakışan bir tesis ve Kültürevi olarak burayı hizmete açmayı planlıyoruz. Umarım tüm Ardahanlı hemşerilerimiz için faydalı ve hayırlı bir merkez olur” şeklinde konuştu. Kadıoğlu, Kültürevi’nin son aşamalarının hızla şekillendirilmesi ve eksiklerin tamamlanması yönünde Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş’a talimat verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.