BEYLİKDÜZÜ AFETE HAZIRIM DEDİ

BEYLİKDÜZÜ AFETE HAZIRIM DEDİ
Beylikdüzü Belediyesi Afet Yönetim ve Koordinasyon Birimi, olası İstanbul depremine önlem amacıyla Afet Bilgi Sistemi (Abis) sistemini kurdu. “Beylikdüzü Hazır” başlığı ile Beykent World Point’te düzenlenen lansmanda; Türkiye’de ilk olma özelliği ile bina

Beylikdüzü Belediyesi, ilçede yaşayan tüm vatandaşları olası afetlere karşı hazır hale getirebilmek amacıyla online uygulamaları hizmete sundu. Beykent World Point’te yapılan lansmanda; tüm ilçe sakinlerinin afet öncesi, afet anı ve sonrasında dikkat edilmesi gereken temel konular hakkında bilgi sahibi olabilmelerine olanak veren ‘beylikduzuhazir.com’ web sitesi ile Android işlemci telefonlara ve tabletlere, yakında da İOS işlemci telefonlara uygulama olarak indirilebilecek mobil aplikasyonu tanıtıldı. Toplantıya Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, başkan yardımcıları, başkan danışmanları, birim müdürleri ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu da Afet Bilgi Sistemi hakkında aydınlatıcı bir sunum gerçekleştirdi.

Bilinçli bir Beylikdüzü halkı”

Depremin on binlerce can aldığına dikkat çeken Başkan İmamoğlu, “Afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yapacaklarımızı planlayarak Beylikdüzü’nün bütün haritasını çıkardık. Binaların güvenliği ve dayanıklılığı hususunda çalışmalarımızı yapıyoruz. Deprem anında ne yapılması gerektiği hususunda bilinçli bir Beylikdüzü halkı oluşturmak istiyoruz. Bu bir topyekün çalışma. Sadece belediyenin işi değil, halkın işi, kamunun işi. Katılımcı bir şekilde süreci atlatmamız gerekiyor.” diye kaydetti.

Bu sistem Türkiye’de ilk

Uygulamayı bizzat telefonunda deneyen Başkan İmamoğlu, Android çalışması sayesinde afet anında bir vatandaşın ulaşması gereken her yere cep telefonuna ücretsiz indirebileceği bu aplikasyon ile erişebileceğine dikkat çekti. İmamoğlu, “Sistem ile en yakınınızdakilerin nerede olduğunu tespit edebilir ve bulunduğunuz yeri sinyal olarak gönderebilirsiniz. Bu sistem Türkiye’de ilk. Ayrıca bu kadar hazırlıklı bir sistemin Dünya’da da uygulandığını henüz tespit edemedik. Bu bir başlangıç. Beylikdüzü’nde yaşayan herkes ile irtibat kurabilecek bir sistemi devreye alıyoruz. Özel bir afete hazırlık planını Türkiye’ye sunuyoruz. Örnek olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Depremle Yaşamayı Öğrenmek Mümkün”

Kaymakam Mehmet Okur ise deprem açısından en riskli bölgede olduklarını belirterek,

1-7 Mart Deprem Haftası’nda Beylikdüzü’nde afete hazır olmanın huzuru içerisinde buradayız.” dedi. Okur, depremlerin toplumun bir gerçeği olduğunu, depremden kaçınmanın mümkün olmadığını ancak depremle yaşamayı öğrenmenin mümkün olduğunu vurguladı. Okur, “Bugün bunun için önemli bir adım atıyoruz. Beylikdüzü’nde kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri önemli bir mesafe kat etmiş durumda. Vatandaşlarımızı bilgilendirmemiz noktasında imkanlarımızı en üst seviyede kullanmamız gerekiyor. Çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum.” diye belirtti.

Başkan İmamoğlu da desteklerinden ötürü Kaymakan Okur’a Teşekkür Plaketi takdim etti. Ayrıca Beylikdüzü Arama Kurtarma Ekibi’nden oluşturulan gönüllü afet çalışanlara sahnede eğitime katılım belgeleri verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.