Beylikdüzü Kurban'a hazır

Beylikdüzü Kurban'a hazır
Beylikdüzü Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri, yeni yeri olan Yakuplu Mahallesi Ambarlı Tır Parkı’nda hizmete hazır. Kurban Bayramı boyunca 2 bin 500 büyükbaş ile 2 bin 500 küçükbaş hayvanın satışa sunulduğu ve 125 çadırın bulunduğu kurbanlık alanda vatand
Beylikdüzü Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri, yeni yeri olan Yakuplu Mahallesi Ambarlı Tır Parkı’nda hizmete hazır. Kurban Bayramı boyunca 2500 büyükbaş ile 2500 küçükbaş hayvanın satışa sunulduğu ve 125 çadırın bulunduğu kurbanlık alanda vatandaşlar, hem kurbanlıklarını seçebilecek hem de tam donanımlı kesimhanede kesim yaptırabilecekler. Bayramda alana Beylikdüzü Kültür Merkezi ve Beylicium AVM önünden ücretsiz servisler de kalkacak.
Kurbanlıklar, Beylikdüzü’ne giriş yaptı. Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hazırlıklarını tamamlayan Beylikdüzü Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri, bu sene Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatı ile Yakuplu Mahallesi Ambarlı Tır Parkı bölgesine taşındı. Fiziki koşulların tamamen uygun hale getirildiği kurbanlık alanda, her biri 84 m2 olan tam 125 çadır bulunuyor ve toplam 2500 büyükbaş ile 2500 küçükbaş hayvan ;Tarım Bakanlığı’nın İlçe Teşkilatı’nın hükümet hekimleri ile Beylikdüzü Belediyesi Veteriner hekimleri tarafından kurbanlık satışa uygunluğu bakımından tüm kontrollerden geçirilmiş durumda.

Günde 800 büyükbaş, bin küçükbaş hayvan kesimi
Beylikdüzü Belediyesi, kurbanlık alanda kesimi gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar için de tam donanımlı bir hizmet verecek. Pratik bir sistemle kurulan kesimhane; günde 800 büyükbaş, 1000 küçükbaş hayvan kesimi olanağı sunuyor. Yine alanda 140 profesyonel kasap ve din görevlileri hazır bulunuyor. Yeni yer olarak belirlenen Ambarlı Tır Parkı alanı, sadece Beylikdüzülü vatandaşlara değil, Avcılar, Esenyurt gibi çevre ilçelerden gelen vatandaşlar için de kolay bir ulaşım imkanı sağlıyor. Ayrıca bölge esnafının ve kurbanlığını seçmeye gelen vatandaşların hijyenik bir şekilde faydalanabileceği tuvalet, duş gibi imkanlar da mevcut.

Tüm işlemler tamamlandı
Beylikdüzü Belediyesi Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri’nin fiziki ortamını Bayrama hazırlayan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kurban alanında öncelikle malzeme serme, asfatlama ve silindiraj çalışması yaptı. Kesimhaneler için ise 1750 m2 beton sahası hazırladı. Kurbanlıkların kesim aşamasında hijyen ve kolaylık açısından kanal çalışması yapılarak oluşacak atıklar için giderler tamamlandı. Hayvanlarla ilgili prosedür işlemlerini yürüten Veteriner İşleri Müdürlüğü de alanın sağlıklı ve donanımlı bir hizmet verebilmesi için yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. İlaçlama, temizleme, bakım ve alt yapı gibi tüm gerekli işlemler de tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.