Beylikdüzü'nde Ata için mevlid

Beylikdüzü'nde Ata için mevlid
10 Kasım’da Beylikdüzü, Ata’sının 77. Ölüm Yıldönümü’nü çeşitli etkinliklerle andı.
Belediye önünde Atatürk Anıtına Çelenk konulması ile başlayan programlar, Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde öğrencilerin sahnelediği gösterilerle devam etti. Atatürk’ün ruhu için 4 yıldan beri yapılan ve FSM Camii’nde okutulan Mevlid ile Gürpınar Cemevi’nde lokma dağıtımına katılan Başkan İmamoğlu, “Umarım Türkiyemiz bir daha Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lidere ihtiyaç duymaz. Çünkü O’na ihtiyaç duymak demek ülkenin kötü günler yaşaması demek. Dilerim ki Atatürk’ün verdiği mücadelenin karşılığı olarak biz de birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz huzurlu ve mutlu bir ülke oluruz” diye konuştu.


10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri Beylikdüzü’nde gururla başladı. Beylikdüzü Belediye Başkanlığı önünde düzenlenen Çelenk Koyma Töreni’nde Ata’nın huzuruna sırasıyla Beylikdüzü Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Beylikdüzü Belediyesi ve STK’lar çelenk koydu. Ardından siren sesleri eşliğinde Saat 09.05’i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Beylikdüzü Kaymakamlığı’nın düzenlediği Anma Programı ise Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi Orkestrası ve öğrencilerinin sahnelediği müzikli gösteride hem Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi hem de sanat, müzik ve barış ile ilgili Dünya’ya yol gösteren sözleri bir mizansenle okundu. Programda ayrıca Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi’nin düzenlediği Şiir, Resim ve Komposizyon Yarışmaları’nda dereceye girenler açıklanarak sahneye davet edildi. Ödülleri Beylikdüzü Kaymakamı Adem Ünal, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı tarafından takdim edildi.

“Atatürk’e Dua Gençlerimizin Fikriydi”

10 Kasım Atatürk’ü Anma günü dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için Fatih Sultan Mehmet Camii’nde akşam namazı sonrası Mevlid okutuldu, dua sonrası vatandaşlara etli pilav ikramı yapıldı. Gürpınar Cemevi'nde de Kuran-ı Kerim okundu ve lokma dağıtımı yapıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Lokmamızı yedik, dualarımızı ettik. Allah kabul etsin, Atamızın ruhu şad olsun. 4 yıldan beri düzenlediğimiz bu etkinlik çok anlamlı. Bu gelenek umuyorum ki Beylikdüzü’nde yıllar geçtikçe var olacak. Aslında bu fikir gençlerin fikriydi. Bir gün bana gelip Atatürk için neden dua okumuyoruz dediler ve biz de gençlerimizin bu isteğini hemen gerçekleştirdik” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.